Jak jest u was ? Czy to normalne ? Dodam ze w trasie jest ok 7,8l
Z góry dzięki wszystkim za pomoc !
Moderator: Moderator LC Team
to co się dziwisz.nic24 napisał(a):najczęściej 5km
havran napisał(a):Tez na poczatku myslalem ze to zle ze tyle pali moj arl. Takie stado musi wypic. W trasie moj pali 6 do 7 litrow
Tapatnięte z mojego GT-i9070
ufo22222 napisał(a):kupiłeś ARL to się nie dziw że żłopie trzeba było kupić ASV to może byś miał mniejsze spalanie w mieście
havran napisał(a):W trasie moj pali 6 do 7 litrow
nic24 napisał(a):Gdyby moim priorytetem było małe spalanie w mieście to kupił bym sobie seicento sporting w gazie, chce tylko wiedzieć czy wszystko ok pod maską
Kubuś1155 napisał(a):jak jeździsz 5 km to lepiej rowerem albo z buta...
havran napisał(a):Na wiosne mam apetyt na wirus na poziomie 185 - 190 kucykow i zobaczymy jak wtedy spalanie sie zmieni
transit_master napisał(a):Mój Leonek ARL+ pali 4.7 na trasie.
piotrassenior napisał(a):- trasa na wariata (wieczne wyprzedzanie i pełna pi...)nawet 10/12
borowa napisał(a):Z zapiętym kempingiem mam rozumieć?
borowa napisał(a):Ile?Rozumiem, że lecąc w "szybką" trasę, dużo wyprzedzania itp, po drodze może jakaś autostrada z prędkościami cały czas 160-200+, wyjdzie pod 7,5/100, ale gdzie temu do 10-12
siwy77 napisał(a):W trasie ostatnio fakt,że trasa emerycka bo nie było nawet gdzie się rozpędzić, prędkość 90-130, komp pokazał 5,2.
piotrassenior napisał(a):Powiem Ci że ja większego wyniku niż 8,5 w trasie chyba nie osiągnąłem
transit_master napisał(a):Mój Leonek ARL+ pali 4.7 na trasie. To i tak dużo bo mam z tyłu zapieczone cylinderki i hamuje generalnie cały czas. A i łożyska też kiepskie, we wszystkich 4 kołach do wymiany.
drops144 napisał(a):transit_master napisał(a):Mój Leonek ARL+ pali 4.7 na trasie. To i tak dużo bo mam z tyłu zapieczone cylinderki i hamuje generalnie cały czas. A i łożyska też kiepskie, we wszystkich 4 kołach do wymiany.
moim najmniej zrobiłem 4.3 na trasie ale to była trasa 80letniego dziadka a tak to sie buja w granicach 6l z tym ze mieszkam na wiosce , w miescie podejdzie do 7 nie jestem amatorem butowania
Leonidas ARL napisał(a):drops144 napisał(a):transit_master napisał(a):Mój Leonek ARL+ pali 4.7 na trasie. To i tak dużo bo mam z tyłu zapieczone cylinderki i hamuje generalnie cały czas. A i łożyska też kiepskie, we wszystkich 4 kołach do wymiany.
moim najmniej zrobiłem 4.3 na trasie ale to była trasa 80letniego dziadka a tak to sie buja w granicach 6l z tym ze mieszkam na wiosce , w miescie podejdzie do 7 nie jestem amatorem butowania
4.3L jest nierealne,chyba że patrzysz na komputer. 6L może i spali ale w mieście gdzie są dwa skrzyżowania..Do danych z komputera trzeba dodac minimum 0.6L.
Leonidas ARL napisał(a):4.3L jest nierealne,chyba że patrzysz na komputer. 6L może i spali ale w mieście gdzie są dwa skrzyżowania..Do danych z komputera trzeba dodac minimum 0.6L.
Tooshie napisał(a):Leonidas ARL napisał(a):4.3L jest nierealne,chyba że patrzysz na komputer. 6L może i spali ale w mieście gdzie są dwa skrzyżowania..Do danych z komputera trzeba dodac minimum 0.6L.
Zgodzę się ze 4,3 nierealne bo nie raz już próbowałem się wlec jak najbardziej ekonomicznie i max co się udało to 5,1.
Jednak nie zgodzę się, że komputer przekłamuje aż o 0.6l. Ja swojego mierzyłem wielokrotnie dystrybutorem, gdyż zawsze tankuje do pełna, (zrobiłem 16 000 km) i przekłamuje 0,1-0.2l
ufo22222 napisał(a):jak wy osiągacie spalanie 4.3 chyba 5 bieg i 50km/h a za chwile lament i POMOCY Uszkodzone koło dwu-masowe
nic24 napisał(a):Kółka w moim leosiu 245/45/17
nic24 napisał(a):Cześć, mam od niedawna FR z silnikiem 1,9 ARL. Auto jeździ głównie po mieście. Martwi mknie trochę wysoki jak na diesla poziom spalania. Kółka w moim leosiu 245/45/17. Spalanie nr 2 pokazuje mi ok 10,5 po przejechaniu 200km tylko po miescie. Turbinka musi trenować ale poświęciłem się i nie przekraczałem 2000 obr. więc tak wysokie spalanie mnie trochę martwi![]()
Jak jest u was ? Czy to normalne ? Dodam ze w trasie jest ok 7,8l
Z góry dzięki wszystkim za pomoc !
grzesiekwrc napisał(a):Gdybyś miał 215, to na pewno spalanie by zmalało
Maras_ARL napisał(a):Przeciez jest napisane że w trasie:) czyli min.120km/h i 6-czka
Tooshie napisał(a):Jednak nie zgodzę się, że komputer przekłamuje aż o 0.6l.
pablo28 napisał(a):Skoro niektórzy piszą że im w trasie spokojnie poniżej 6l zejdzie silnik ARL , to widocznie chłopaki mają nowsze konstrukcje silnika z odłanczającymi dwoma cylindramia nie ARL...
Leonidas ARL napisał(a):są tacy którym ARL spala nawet 4.5L w trasie.To jest dopiero ekonomia
Leonidas ARL napisał(a):są tacy którym ARL spala nawet 4.5L w trasie.To jest dopiero ekonomia
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość