No to i ja dorzucę coś od siebie
Pierwsze auto Mercedes W202 2,2 CDI 125hp + automat, to auto wspominam bardzo miło, pomimo tego że przebieg był nie znany bo auto pochodziło z niemieckiej TAXI to spisywał się dobrze, pod wrażeniem byłem odnośnie skrzyni biegów, stary poczciwy 4ro biegowy automat.
Następna była A6 C5 2,5 Tdi + Tiptronik, kompletna porażka, silnik był tak dojechany że mało co nie wyskoczył z budy, po zepsuciu skrzyni biegów w Dani auto pojechało na lawecie do PL i zostało naprawione (4 klocki poszłyyyy) i od razu zostało sprzedane.
Postanowiłem kupić Golfa 3 1,9Tdi 1Z, to było auto nie do zajechania, na zbiorniku robiłem nim trasę 1375km, zero problemów poza zgnitą podłogą.
Przyszła pora na zmianę i nabyłem Sharana 1,9Tdi 110hp, nic specjalnego się w nim nie działo poza wymianą sprzęgła.
Po sprzedaży Sharana kupiłem następnego Sharana ale już w nowszej budzie z silnikiem 1,9Tdi ASZ, motor był zdrowy jak dzwon (auto miało oryginalny przebieg 115tyś) ale co się nawkurwia.....m na skrzynię biegów i półosie napędowe to do dziś mi się ciśnienie podnosi jak o nim pomyślę, non stop coś, to skrzynia ( zwalałem ją 7 razy sam) to półosie, to zawieszenie i tak można by wymieniać bez końca.
Wkurzyłem się i kupiłem Leona 5F 2,0Tdi 150hp + DSG, jestem bardzo zadowolony auto na trasie pali około 6l.