Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Chipowanie w ASO ? A gwarancja ? Ciekawa propozycja sprzedawcy, nie spotkałem się z tym.
Chipowanie w ASO ? A gwarancja ? Ciekawa propozycja sprzedawcy, nie spotkałem się z tym.
peter85 napisał(a):Chipowanie w ASO ? A gwarancja ? Ciekawa propozycja sprzedawcy, nie spotkałem się z tym.
A ja spotkałem i to w różnych markach, plusem jest fakt, że po takim chipie zachowuje się gwarancję minusem cena która jest sporo wyższa niż zrobienie programu u tunera, znajomemu dealer Mercedesa zaproponował oryginalny chip od Brabusa który nie powoduje utraty gwarancji, cena - 10.000 zł
marcin1ja1 napisał(a):peter85 napisał(a):Chipowanie w ASO ? A gwarancja ? Ciekawa propozycja sprzedawcy, nie spotkałem się z tym.
A ja spotkałem i to w różnych markach, plusem jest fakt, że po takim chipie zachowuje się gwarancję minusem cena która jest sporo wyższa niż zrobienie programu u tunera, znajomemu dealer Mercedesa zaproponował oryginalny chip od Brabusa który nie powoduje utraty gwarancji, cena - 10.000 zł
Cena bierze się z tego, że jest w nią wliczone ewentualne naprawy gwarancyjne spowodowane tym chipem.
Druga sprawa ASO nie założy chip'a do każdego silnika. Założą tam gdzie wiedzą, że skrzynia i sprzęgło są wystarczająco mocne, a moc silnika jest dużo poniżej maksymalnych możliwości tego silnika.
moreeek napisał(a):to ja ci powiem co jest po 100 tys / pobór 500ml na tysiąc kilometrów
moreeek napisał(a):to ja ci powiem co jest po 100 tys / pobór 500ml na tysiąc kilometrów
moreeek napisał(a):ze FR tez pięknie bierze olej przy sportowej jeździe...
moreeek napisał(a):od nowości posiadam , 1 kierowca / jeden styl jazdy / 4 letnie auto / styl jazdy - ``nie pałowany`` max 140 na autostradzie / nigdy albo prawie rzadko używane max przypieczenia
auto w mojej firmie - więc zbytnio sie nie przyjmuje jak osoba prywatna, za 3 lata kocze leasing i sprzedam ale kończe z grupą WV współprace
gdzies w necie czytalem komentarz właściciela ze FR tez pięknie bierze olej przy sportowej jeździe...
Powrót do VAG - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości