Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Co trzeba Ci napisać wprost bo nie rozumiesz.Bart2001 napisał(a):Proponowałbym nie czekać jak się zaświeci, tylko sprawdzić na bagnecie...
Bart2001 napisał(a):
Proponowałbym nie czekać jak się zaświeci, tylko sprawdzić na bagnecie...
Co trzeba Ci napisać wprost bo nie rozumiesz.
Bart2001 napisał(a):Bart2001 napisał(a):
Proponowałbym nie czekać jak się zaświeci, tylko sprawdzić na bagnecie...
Co trzeba Ci napisać wprost bo nie rozumiesz.
Chodzi mi o to że kontrolka na tablicy zazwyczaj zapala się za późno, gdy stan oleju jest już na bagnecie dużo poniżej minimalnego stanu. Dlatego poziom oleju sprawdzamy na bagnecie, a nie czekamy gdy zaświeci się na desce.
cupra 265 i 280 to inne generacje silników. Póki co, po 7k km nie zauważyłem ubytku. W poprzedniej Cuprze z 2008 to jak kupiłem 5l oleju to reszta z bańki starczyła na dolewki i po 10000-13000 km wymiana. Nie było akcji typu 1l na 1000km.jaceku napisał(a):No właśnie Panowie, a jak wygląda zużycie oleju w silnikach 2,0 265/280 KM w Cuprach?
Wczoraj czytałem opinie na autocentrum dla audi a4, i w paru miejscach widziałem narzekanie że silnik benzynowy 2,0 225 KM (z lat 2008-2011) chleje olej...
jak to wygląda u Was?
Jos napisał(a):Przebieg 13100 i wyskoczyl dzisiaj komunikat o niskim poziomie oleju. Dolałem poł litra i jest w polowie skali na bagnecie. Także chyba lubią pociągnać oleju trochę te silniki :-/
Jos napisał(a):przeglady co 30 tys,
chlorek napisał(a):Jos napisał(a):przeglady co 30 tys,
Życzę powodzenia. Jak silnik wytrzyma 150tys będzie dobrze.
Vampire1984 napisał(a):Tyle ze takim podejsciem psujemy opinie marce nawet na przyszlosc
Vampire1984 napisał(a):Ale to takie nasze typowe polskie podejscie, jedziemy po taniosci ktora widac na drogach szroty kupowanie zamiennikow chinszczyzny podrobek byle to jezdzilo a niech nastepny sie martwi.
Vampire1984 napisał(a):Tyle ze jakos niemcy maja bardziej zadbane samochody bo ich stac na aso a nie warsztaty u mietka.
Nikt nie mowil ze specjalnie dla polakow a pisalem ogolnie
Powrót do VAG - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość