Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
no tak tylko Sober nie napisał czy robi tyle w jedną stronę czy może w dwie, bo jeżeli w obie to auto mu się dopiero co rozgrzeje a już kończy jazdę.stefdeath napisał(a):na takim 12km odcinku
tatian napisał(a):no tak tylko Sober nie napisał czy robi tyle w jedną stronę czy może w dwie, bo jeżeli w obie to auto mu się dopiero co rozgrzeje a już kończy jazdę.stefdeath napisał(a):na takim 12km odcinku
Sober napisał(a): PS: Na trasie 100km wyszło 8,4, także też spoko.
Sober napisał(a):Spoko, dzięki za uwagi. Jak ostatnio było cieplej to spalanie już sensowniejsze wyszło. A i TFSI 240KM pali katalogowo więcej niż Twoja wersja 200KM, więc chyba jest ok. Zobaczymy z czasem
Sammael napisał(a):tatian napisał(a):no tak tylko Sober nie napisał czy robi tyle w jedną stronę czy może w dwie, bo jeżeli w obie to auto mu się dopiero co rozgrzeje a już kończy jazdę.stefdeath napisał(a):na takim 12km odcinku
bez przesady... te silniki to benzyny w dodatku zajebiście szybko grzejące się... najwięcej zabiera na ssaniu a komputer pokładowy właśnie tak to liczy, że wychodzą duże wyniki na krótkich przelotach.
Sober napisał(a):12km w jedną stronę oczywiście. Jak było koło 0 stopni to rozgrzewał się gdzieś w połowie drogi. Teraz jak jest cieplej to spalanie wychodzi 11-12 litrów w zależności od korków, czyli takie jakiego się spodziewałemZobaczymy jak będzie jak wrócą mrozy.
Sober napisał(a):12km w jedną stronę oczywiście. Jak było koło 0 stopni to rozgrzewał się gdzieś w połowie drogi. Teraz jak jest cieplej to spalanie wychodzi 11-12 litrów w zależności od korków, czyli takie jakiego się spodziewałemZobaczymy jak będzie jak wrócą mrozy.
olus napisał(a):w 6km rozgrzewa Ci sie t. benzyna?? mi 1.8 tsi rozgrzewa sie w ciagu 5-7minut (ok 2-3km)
krz_p napisał(a):znaczy się, że wskazówka od temperatury cieczy chłodzącej pokazuje 90 stopni, tak?
jeśli tym się kierujesz to cię zmartwię, u mnie kiedy wskazówka pokazuje 90 stopni, to rzeczywista temperatura wynosi 75 stopni
a olej ma wtedy 60-65 stopni, nie uważam, że auto jest w tym momencie rozgrzane
krz_p napisał(a):olus napisał(a):w 6km rozgrzewa Ci sie t. benzyna?? mi 1.8 tsi rozgrzewa sie w ciagu 5-7minut (ok 2-3km)
znaczy się, że wskazówka od temperatury cieczy chłodzącej pokazuje 90 stopni, tak?
jeśli tym się kierujesz to cię zmartwię, u mnie kiedy wskazówka pokazuje 90 stopni, to rzeczywista temperatura wynosi 75 stopni
a olej ma wtedy 60-65 stopni, nie uważam, że auto jest w tym momencie rozgrzane
pkonrad napisał(a):qczarq, wracałem z wczasów po ponad tygodniowym codziennym piciu więc wolałem nie kusić losu
pkonrad napisał(a):Sober, bardzo możliwe. Ja jechałem z rana więc też było w miarę pusto. Miasta praktycznie nie było nie licząc kawałka Zakopanego. Gdybym nie miał kilku wyprzedzań gdzie przycisnąłem na 4 do 150 km/h to myślę że poniżej 6,5 udało by się zejść
pkonrad napisał(a):krz_p, ale mój wynik nie jest zrobiony jak Ty to nazywasz "pod fotkę"
czarny_ napisał(a):Wczoraj śmigałem po mieście, ruszałem płynnie, bardzo lekko obchodziłem się z gazem i wyszło mi na kompie wskazanie 9l. Jest to możliwe do osiągnięcia ale żółwim tempem
qczarq napisał(a):czarny_ napisał(a):Wczoraj śmigałem po mieście, ruszałem płynnie, bardzo lekko obchodziłem się z gazem i wyszło mi na kompie wskazanie 9l. Jest to możliwe do osiągnięcia ale żółwim tempem
Chyba w niemodzonym silniku
Piotrek_tdi napisał(a):Ja mam po modach 10,7 z ostatniego 1k km w mieście
qczarq napisał(a):Piotrek_tdi napisał(a):Ja mam po modach 10,7 z ostatniego 1k km w mieście
Ale to w TSI, są oszczędniejsze.
qczarq napisał(a):Chyba w niemodzonym silniku
qczarq napisał(a):Piotrek_tdi napisał(a):Ja mam po modach 10,7 z ostatniego 1k km w mieście
Ale to w TSI, są oszczędniejsze.
TuneFORCE napisał(a):p.s taki standard to 450km na zbiorniku
Powrót do VAG - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości