Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jak toi zrobic, bo mi przy emeryckiej jezdzie 8.4 zdaje sie wyszło, a tak normoalnie sredni koło 10,5Piotrek TS napisał(a):trasa-6,5
martig napisał(a):jak toi zrobic, bo mi przy emeryckiej jezdzie 8.4 zdaje sie wyszło, a tak normoalnie sredni koło 10,5Piotrek TS napisał(a):trasa-6,5
martig napisał(a):trasa-6,5
jak toi zrobic, bo mi przy emeryckiej jezdzie 8.4 zdaje sie wyszło, a tak normoalnie sredni koło 10,5
Piotrek TS napisał(a):trasa-6,5-10 miasto 10,5-12
hubcio napisał(a):Jak jadę 120km/h włączam tempomat to spala 7-8l
Cotic napisał(a):Mój średni przebieg na pełnym baku PB98 z normalnej stacji
to od 390-420km
Jednak jak docisne mocniej to zrobie tylko 250:/
pkonrad, nie badz zlosliwypkonrad napisał(a):BTW: ten temat to chyba jeden z nielicznych "normalnych" forumowicza hubcio
Mój średni przebieg na pełnym baku PB98 z normalnej stacji
to od 390-420km
mtz napisał(a):pkonrad, nie badz zlosliwy![]()
Sammael napisał(a):Mój średni przebieg na pełnym baku PB98 z normalnej stacji
to od 390-420km
no bardzo podobnie mi wychodzi, tyle że jeżdżę takim dość mocnym ogniem, tak na 3/4
Cotic napisał(a):hehe, zalezy od stacji
ale średnio: 53-55 litrów
Cotic napisał(a):Mój średni przebieg na pełnym baku PB98 z normalnej stacji
to od 390-420km
Jednak jak docisne mocniej to zrobie tylko 250:/
the_rahzel napisał(a):No,to ładny macie tam wir w baku....Ale coś za coś...
![]()
Sammael napisał(a):Czy ja wiem... leon miał też niby 55l (1M) wchodziło nawet ponad 60l a robiłem na baku koło 500-550km
noktoto napisał(a):Haldexy to po 60l zbiorników nie mają?
chisel napisał(a):Dzisiaj, z dużymi wyrzutami sumienia![]()
Lucas napisał(a):Spalanie jakie zobaczyłem na komputerze mnie lekko zaskoczyło
bono napisał(a):Kolejny dowód, że największy wpływ na spalanie ma kierowca.
przecież wiadomo, że na krótkich odcinkach auta palą najwięcej. Mi również na krótkich odcinkach pali o 2 l więcej, co prawda nie cupra a diesel, ale to przecież norma.Sober napisał(a):Mnie na krótkich odcinkach (12km) komputer pokazywał ponad 14 litrów przy spokojnej jeździe
tatian napisał(a):przecież wiadomo, że na krótkich odcinkach auta palą najwięcej. Mi również na krótkich odcinkach pali o 2 l więcej, co prawda nie cupra a diesel, ale to przecież norma.Sober napisał(a):Mnie na krótkich odcinkach (12km) komputer pokazywał ponad 14 litrów przy spokojnej jeździe
Ja nie wiem już w drugim temacie muszę czytać Twoje stękanie na temat spalania auta. A czego Ty się spodziewałeś po aucie, które ma pod maską 280 KM? Jak spalania rzędu 5-6 l to trzeba było sobie kupić auto z kosiarką czyt. 1.2.
Jak Ciebie stać na takie auto to i powinno stać Ciebie na paliwo, a jak nie to niech auto stoi i sobie tylko je oglądaj. Najlepsza zasada auto pali tyle ile wlejesz i już.
Sober napisał(a):Panowie, ile Wam palą Cupry (i podobne) po mieście jak były te chłodniejsze dni? Mnie na krótkich odcinkach (12km) komputer pokazywał ponad 14 litrów przy spokojnej jeździe i w miarę umiarkowanym ruchu na drodze i coś mi się to dużo wydaje... Spodziewałem się, że w takich warunkach jednak będzie trochę mniej palił...
Wczoraj jechałem trasę ok 60km i komp pokazał 12l/100km - też coś sporo...
Wiem, że to mocny silnik, ale z 2l mniej chyba powinien palić...
Powrót do VAG - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości