Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez ziemniaczek92 » 29 września 2013, 00:46
Witam was a więc jak w temacie w mojej audi 1,8T auq już druga skrzynia pękła w tym miesiącu przypominam że mam + - 230 km nie wiem co z tym zrobić nie sram pieniędzmi żeby 2 skrzynie w miesiącu kupować.
Może doradzicie mi jakaś mocniejszą skrzynie która wytrzyma chociaż rok. Albo czy coś da się zrobić z orginałem .
Wada polega na tym że mechanizm róznicowy sie urywa i robi dziure w skrzyni.
Z góry dziękuje za wszytskie podpowiedzi
-
ziemniaczek92
- Stella

-
- Auto: A3
- Silnik: AUQ 1.8
przez pampi » 29 września 2013, 00:55
Może należy szukać powodu dlaczego to się dzieje. Skrzynia powinna wytrzymywać taką moc bezproblemowo. Jeśli już raz ją wymieniłeś to problem widocznie leży po innej stronie.
-

pampi
- Cupra

-
- Auto: C300
- Silnik: benzyna 2.0 turbo
przez ziemniaczek92 » 29 września 2013, 13:47
No nie wiem , przed podniesieniem mocy na skrzyni jeździłem ponad pół roku i nagle po modzeniu w 1 miesiąc 2 skrzynie.
Dowiedziałem się że te skrzynie są słabe i że zawsze będzie urywało mechanizm różnicowy. A najgorsze jest to że chce iśc dalej w moc (300+++)
i co wtedy skrzynia starczy mi na godzinę????
Odrazu zaznaczę że nie jeżdżę jak emeryt tylko audi dostaje trochę po dupie a ostatni raz pękła po KJSie tylko że już na wieczornych niestety nielegalach.(mam nawet filmik ;D)
-
ziemniaczek92
- Stella

-
- Auto: A3
- Silnik: AUQ 1.8
Powrót do VAG - Techniczne Benzyna