Z tą kasą to różnie..., rożnica była spora, więc albo dodatki albo lepszy silnik,..., ale nie jest źle, może za 2 lub 3lata wezmę Tarraco Cupra..., może bedzie mnie stać, lub auta potanieją:)

Nie wiem czy miałem 7000, czy8000rpm, napisałem, że prawdopodobnie, ponieważ trzymałem gaz w podłodze i miałem już 6000rpm i jeszcze przyspieszał stad wstrzymalem sie ze zmiana biegu, i sekundę później nagle przestał oraz tak jakby zaczął zwalniać wtedy popatrzyłem na prędkościomierz i juz bylo 6000rpm i wbiłem 2b, stąd moje podejrzenie, że musiało wykręcić 7000rpm lub moze i 8000 po czym rozlaczylo napęd, nie powtórzyłem tego ponownie bo nie chciałem uszkodzic silnika, anigdy nie spotkalem sie z czyms takim ze rozlaczyło mi naped po osiagnieciu maksa na obrotomierzu, natomiast do ponad 6000rpm kreci i przyspiesza, oraz niezły zryw ma na 2b kiedy przełącza sie z 1b na 2b przy 6000rpm, chociaż wydawało mi się, że powyżej 5000rpm trzymając go do 6000rpm niepotrzebnie traciłem od 1sek do 1.5sek, gdzie wczesniej zmieniajac na 2b przy ponad 5000rpm równie żwawo można przyspieszyć i szybciej osiąga wyższą prędkość.
Co do ja to nazywam turbodziuru na 2biegu, to poczytam, ale znany jest mi problem bo już kiedys konsultowalem to z innym kolegą z tego forum.
U nnie turbodziura na 2biegu jest tylko zaraz po odpaleniu na zimnym silniku i tylko wtedy kiedy przy malej prędkości obrotowej zmieniam z 1b na 2b i za mocno wcisnę gaz, w innych przypadkach brak defektu oraz jak sie zagrzeje tez nie ma takich sytuacji.
-- 4 kwietnia 2019, 19:07 --
Na YouTube znalazłem, że w Cupra pierwsze 3 biegi z 1,2, 3 zmienia przy 7000rpm
Film
https://youtu.be/pyHlh8rSB_8