Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

"Płynny kryształ" - alternatywa dla innych powłok?

Profesjonalne czyszczenie auta, autokosmetyki, auto-detailing

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

"Płynny kryształ" - alternatywa dla innych powłok?

Postprzez artur_r0 » 4 kwietnia 2016, 11:39

WItam,
Tak jak w temacie. Znalazłem w czeluściach internetu nowy produkt do zabezpieczania karoserii i szyb samochodowych.
http://liquid-crystal.mobi/
Zastanawiam się, czy jest tutaj ktoś, kto może powiedzieć coś więcej na temat tego produktu. Chodzi mi przede wszystkim czy to bezpieczne dla lakieru i jak wygląda eksploatacja samochodu z tym preparatem. Bardzo proszę o podzielenie się opiniami. :wink:
artur_r0
Signo
Signo

Auto: Leon 1P 07-08
Silnik: BSE 1.6

Reklama

Re: "Płynny kryształ" - alternatywa dla innych powłok?

Postprzez 83Dario » 4 kwietnia 2016, 11:53

artur_r0 napisał(a):WItam,Tak jak w temacie. Znalazłem w czeluściach internetu nowy produkt do zabezpieczania karoserii i szyb samochodowych. http://liquid-crystal.mobi/Zastanawiam się, czy jest tutaj ktoś, kto może powiedzieć coś więcej na temat tego produktu. Chodzi mi przede wszystkim czy to bezpieczne dla lakieru i jak wygląda eksploatacja samochodu z tym preparatem. Bardzo proszę o podzielenie się opiniami.

To nie jest nowość tylko prawdziwa nazwa powłoki ceramicznej czy diamentowej jak to zwą inni. Tak powinna się nazywać ta powłoka z tłumaczenia angielskiego, a nie którzy wpadali na swoje nazwy i pomysły aby sprzedać ten produkt jak by pod siebie i pod swoja innowacyjność.
83Dario
Sport
Sport

Auto: FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez biolutki » 10 kwietnia 2016, 19:10

Jak już wypróbujesz napisz czy warto to kupić
biolutki
Stella
Stella

Auto: Leon Top Sport
Silnik: ARL 1.9

Postprzez artur_r0 » 12 kwietnia 2016, 22:46

83Dario napisał(a):To nie jest nowość tylko prawdziwa nazwa powłoki ceramicznej czy diamentowej jak to zwą inni. Tak powinna się nazywać ta powłoka z tłumaczenia angielskiego, a nie którzy wpadali na swoje nazwy i pomysły aby sprzedać ten produkt jak by pod siebie i pod swoja innowacyjność.

Dzięki wielkie za odpowiedź. :-) A czy miał ktoś do czynienia z tym produktem? Albo może polecić jakiś o podobnym działaniu, który jest warty zakupu?
biolutki napisał(a):Jak już wypróbujesz napisz czy warto to kupić

Właśnie szukam kogoś kto przetestuje. :) Generalnie chciałbym zaserwować dla mojego Leona powłokę tego typu, ale chciałbym coś sprawdzonego i coś co nie uszkodzi mi lakieru.
artur_r0
Signo
Signo

Auto: Leon 1P 07-08
Silnik: BSE 1.6

Postprzez michallubon » 13 kwietnia 2016, 08:55

Ciekawa ta chemia... Ciekawsze, czy faktycznie robi to co obiecuje :)
Osobiście używam ostatnio produktów Carbon Collective do zabezpieczania szyb i felg. Ich środek do felg ma twardość 9H, a do szyb ok 3,5H. Na feldze siedzi już rok czasu i naprawdę to widać. Oczywiście to nie jest tak, że się nie zabrudzi ale gdy przychodzi do mycia, to brud zdecydowanie łatwiej odchodzi, pojawia się kropelkowanie i cała procedura mycia ogranicza się niemal do kosmetycznych zabiegów.
Co do szyby, to jest to dość trwała powłoka (kilka miesięcy w okresie zimowym + używanie wycieraczek) ale mam wrażenie, że odpychanie mogłaby mieć większe.
michallubon
Sport
Sport

Auto: Leon II
Silnik: BXE 1.9

Postprzez ggregorii » 19 czerwca 2016, 16:55

A czy coś takiego jak ten płynny kryształ jest też tylko do lakieru ?
ggregorii
Sport
Sport

Region: lubelskie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez michallubon » 19 czerwca 2016, 21:14

Tak. Zgoogluj np. Carbon Collective i zobaczysz ich całą ofertę. Takich marek i produktów jest sporo.
michallubon
Sport
Sport

Postprzez ramzesgd » 20 czerwca 2016, 20:03

Opinie na dole strony takie wiarygodne :mrgreen: . Widać że coś tam działa na filmiku, ciekawe na jak długo i jak bardzo wiarygodny jest ten filmik (bodajże ze wschodu). Ja dla klientów używałem już chyba wszystkiego i od siebie mogę polecić Gtechnic Crystal Serum Light + Exo (to nie jest reklama;). Przeważnie im droższe produkty tym dłużej się sprawdzą i będą mniej podatne na mikroryski. Niestety auto w magiczny sposob nie będzie wiecznie czyste, a ciśnieniowe mycie nie usunie w 100% brudu.
ramzesgd
Stella +
Stella +

Auto: GTI P mk7
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez michallubon » 21 czerwca 2016, 07:27

ramzesgd napisał(a):Przeważnie im droższe produkty tym dłużej się sprawdzą i będą mniej podatne na mikroryski.

Zgadzam się w 100% przykra ale prawda :)
michallubon
Sport
Sport

Powrót do Detailing - auto kosmetyka