Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
83Dario napisał(a):Nie słuchaj innych opinii, najlepsze i najtańsze rozwiązanie ,aby usunąć lotna rdzę jest nafta. U każdego na aucie i na każdym lakierze wychodzi tylko na białym najbardziej jest widoczne. Regularne mycie i jakiś czas czyszczenie lakieru nafta lotna rdze usuwa.
kupusso napisał(a):Nie używaj nafty. Ma bardzo słabe działanie, długo trzeba czekać na efekty, zostawia bardzo tłusty film na lakierze, który ciężko usunąć. Zaletą nafty jest tylko cena.
IronX to był pierwszy środek tego typu na rynku, jest to tak naprawdę klasyka. W każdym sklepie detailingowym dostaniesz deironizer do tzw "lotnej rdzy". Natomiast kropki z asfaltu usuniesz Tar&glue remover, który także kupisz w tym sklepie co powyżej.
Chemia jest trochę droższa działa bardzo dobrze, szybko i jest bezpieczna dla lakieru.
Marcin_1p napisał(a):Mam balkonie mam balustrady wykonane w ocynku i po zimie pojawił się na nich rdzawy nalot, ktorego za cholerę nie mogę niczym wyczyścić. Cała konstrukcja barierki wykonana jest z profili prostokątnych, która ma dziwną, trochę porowatą strukturę. Natomiast sama poręcz jest owalna i bardzo gładka i na niej praktycznie nie ma śladu rdzy.
Fredi88 napisał(a):Z tym deironizerem (samochodowym) byłbym ostrożny. Pisał ktoś na forum KA że mu kompletnie zardzewiał "ocynkowany" pędzel.
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość