Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Chce zrobic tak, zeby po polerce zeszly z mojego lakieru wszystkie ryski , stal sie on glebszy i w miare mozsliwosci mial efekt lakieru nowego
grzybek napisał(a):Chce zrobic tak, zeby po polerce zeszly z mojego lakieru wszystkie ryski , stal sie on glebszy i w miare mozsliwosci mial efekt lakieru nowego
to musisz przeznaczyc nie 300 a przynajmniej 1000zl na pełna korekte (czego sam nie zrobisz) + zabezpieczenie
.......a 300zl pozostawisz sobie na utrzymanie tego efektu
przepraszam przykre , drogie ale prawdziwe
Kashier napisał(a):Planuje w tym tygodniu zrobic polerke w leonie, i zakupic nareszcie stosowne kosmetyki do pozniejszej pielegnacji. Mam na mysli pady do nakladania wosku , reczniki, wiadra, szampon detailer i wosk.
grzybek napisał(a):LoozaQ, jesli chodzi o korekte reczna to ja bym nie bawil sie w tricolor mianowicie:
http://showcarshine.pl/775-flexipads-applicator-tri-kolor-orange.html
zmienilbym go na ten zestaw gabek gdyz ta biala jest sporo twardsza niz trocoloru najtwardsza czesc a to przy korekcie recznej dla Ciebie na plus
a czarnego pada uzyjesz do nalozenia np wosku gdyz jest miekki...
co do mycia to ValetPro Poseidon Carnauba Wash nie zrobil na mnie wrazenia.
duzo ciekawsza opcja przetestowana przeze mnie jest 4nano automotive shampoo ktory jest mega sliski i zostawia połysk jak po wosku
jedyny minus ze sie wogole nie pieni ale wazny jest efekt koncowy...
tyle ode mnie
ColdMan napisał(a):Ja mam dość nie typowe pytanko widziałem jak pracownicy komisów przecierają auta "ręcznikiem" który daje dość ciekawy połysk na lakierze bez mycia . Nie wiem czy to efekt szmatki czy może wcześniej nałożonego na nią jakiegoś preparatu. Kiedyś kolega mi mówił o czymś takim ale nigdzie nie znalazłem tego. Czy ktoś z was słyszał o takim czymś?
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości