ale rozumiem, że cały zestaw i kolejność postępowania generalnie jest ok jak na początek?
a co odnośnie tych zaprawek, bo nikt mi nie odpowiedział...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
seb_jag ARL napisał(a):a co odnośnie tych zaprawek, bo nikt mi nie odpowiedział...
anty1234 napisał(a):jest sens aplikowac Megsa UC recznie
LoozaQ napisał(a):Ja robiłem maskę (4 wypracowania UC) i błotniki przednie (2 wypracowania UC) praktycznie cały dzień z przerwami.
skiba napisał(a):LoozaQ napisał(a):Ja robiłem maskę (4 wypracowania UC) i błotniki przednie (2 wypracowania UC) praktycznie cały dzień z przerwami.
ja też,dokładnie jak kolega...i yebnąłem tym i na resztę blach kupiłem maszynę...,syzyfowa robota,choć bardzo wiele zależy od stanu lakieru
dreadlook napisał(a):myślicie, że lepiej laikowi zaopatrzyć się w maszynę? Nie narobię nią szkód na lakierze
seb_jag ARL napisał(a):4. A nie czyszczę IPĄ po UC? bo piszesz, że od razu wosk...
REV napisał(a):Pozostałości po UC czyścisz IPĄ.
anty1234 napisał(a):A czy IPA jest konieczneczy po UC moge nalozyc od razu cleaner
rozumiem, że takie środki jak IPA, quick detailer (z atomizerem) używam bezpośrednio na lakier? czyli spryskuję lakier i wycieram microfibrą? czy należy chwilę odczekać, czy wycierać od razu?
czy może orientuje się ktoś, czy Tri Colorem będę w stanie "wygrzebać" wosk z opakowania Dodo Juice 30 ml?czy będzie za duży i wziąć oddzielny aplikator? i tak go kupuję do UC (żółta strona), ale mam jeszcze drugą
dreadlook napisał(a):Jaką maszynę wybrać z budżetówek i co do niej musiałbym mieć
\dreadlook napisał(a):Którą stroną germana? Muszę to robić w garażu? Czy zacienione miejsce na działce też da radę?
carire1 napisał(a):\dreadlook napisał(a):Którą stroną germana? Muszę to robić w garażu? Czy zacienione miejsce na działce też da radę?
stroną twardsza pracujesz z pastami natomiast zolta możesz nakładac woski itp. spokojnie
dreadlook napisał(a):A ile UC kłaść na germana i jakie pola nim polerować? To mnie najbardziej z
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości