Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bacardi napisał(a):A tak btw to znacie może jakis dobry sposób na usunięcie zimą z lakieru kawałków asfaltu nie niszcząc lakieru ? Pech chciał że kupiłem auto pod koniec listopada, a auto choć mlode i ogólnie zadbane, to poprzedni właściciel przed sprzedażą nie przykładał sie do mycia... Teraz niestety przy kilku stopniach w garażu wosk nie bardzo sobie radzi z usunięciem tych plamek - czesc zeszla, ale czesci nie jestem w stanie usunac, a boje sie uzyc mocniejszych srodkow ze wzgledu na ponoc nie najmocniejszy lakier w seatach. Po wypucowaniu auta jak patrze z bliska to bardzo mnie to drazni ...
Cotic napisał(a):Witam,
jeżeli chodzi o mycie samochodów myjkami ciśnieniowymi to mam pewne informacje, gdyż akurat tak się składa, że moja dziewczyna ma firmę Karchera w Krakowie i najlepsze myjki domowe, które spełniają swoje wymagania i są trwałe to np. model K 5.20M PLUS, który kosztuje 759 zł brutto, ale wytrzymuje i to dość długie lata (jezeli oczywiście jest poprawie użytkowany). Te myjki mają już pompy aluminiowe i dlatego są takie trwałe, a nie takie plastiki po 300-400 zł,co można znaleźć w supermarketach i które zepsują się po jednym lub góra dwóch sezonach ( których w jej servisie jest tysiace).
Jeżeli mógłbym coś doradzić to lepiej zapłacić raz i mieć na bardzo długo niż kilka razy...
www.renkar.com.pl - firma karchera
Pozdrawiam
Łukasz
michał kozak napisał(a):używam od wiosny właśnie Bosch Aquatek 100 Plus
Robal napisał(a):chciałbym sobie sprawić jakąś pianę aktywną do myjki
Robal napisał(a):chciałbym sobie sprawić jakąś pianę aktywną do myjki
Tonny S napisał(a):Cotic, to moze dalo by sie jakies znizki dla clubu zalatwic![]()
![]()
m3k napisał(a):Wyglada na to ze chyba zdecyduje sie na Karchera 5.20.
Czekam tylko na oferte od Ani i trzeba bedzie zamawiac
m3k napisał(a):A jeszcze mam pytanie odnosnie tego modelu, w zestawie jest pianownica czy wezyk podajacy chemie?
m3k napisał(a):
Mam tylko jeszcze jedno pytanie, mam w zestawie plyn RM 55 i za bardzo nie wiem w jakim stosunku go rozcienczyc, na stronce znalazlem, ze dozowanie: 0,5 - 8 % ale przyznacie, ze to spora rozbieznosc.
Jaka wartosc bedzie bezpieczna do mycia auta?
m3k napisał(a):Serdeczne dzieki dla Ani i firmy RenKar.
Transakcja blyskawiczna i juz myjke mam u siebie
leoTDI, narazie nie mam pianownicy wiec jakos bede probowal z tym wezykiem.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie, mam w zestawie plyn RM 55 i za bardzo nie wiem w jakim stosunku go rozcienczyc, na stronce znalazlem, ze dozowanie: 0,5 - 8 % ale przyznacie, ze to spora rozbieznosc.
Jaka wartosc bedzie bezpieczna do mycia auta?
m3k napisał(a):Dzisiaj dopiero pierwszy raz uzylem myjki.
Pierwsze odczucia... hmm spodziewalem sie czegos lepszego albo po prostu jeszcze nie umiem sie nia dostatecznie dobrze poslugiwac.
Tam gdzie auto bylo najbardziej brudne czyli na drzwiach poprostu musialem poprawic gabka. Fakt, ze zajelo mi to chwile bo zostala tylko najciensza warstwa brudu.
Sam nie wiem, nastepnym razem kupie do tej myjki jakis krotki waz tak z 5m moze bedzie lepsze cisnienie bo ten z ktorego teraz korzystalem jest strasznie dlugi i ma mala nieszczelnosc. Mam nadzieje, ze pomoze.
Aha, RM rozcienczylem w stosunko 1:3 i poszlo mi gdzies 200ml mieszanki.
Pozatym ten wezyk jest troche niewygodny bo filterek na koncu jest lekki i lubi wyplywac na powierzchnie.
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość