Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
konstant napisał(a):Co w praktyce daje ten IPA
bubolak napisał(a):vti81, myślę, że oba zestawy wytrzymają miesiąc (ten z ipą teoretycznie dłużej).
A propos ipy, to wg mnie albo ipa albo cleaner. Obecnie mam na aucie Colli bez cleanera ( glinka, ipa, wosk) i myślę, że do końca zimy spokojnie wytrzyma. Cleaner poprawia wygląd, ale skraca żywotność wosku. Wg mnie na zimę można zrezygnować z tych 5% blasku dla dłuższej ochrony, szczególnie, że ciężko przygotować auto pod wosk w środku zimy przy temp rzędu -10 stopni.
juma napisał(a):Tu jest zawodowiec w detailinguhttp://www.youtube.com/watch?v=fdz6bClm4XU
juma napisał(a):A ja myslalem ze juz ten koles ma chopla na tym punkcie a tu okazuje sie ze mozna zrobic jeszcze wiecej w tym temacie,swoja droga ta robota jest chyba dla singli bo jeszcze trzeba miec czas dla rodziny.
Booggy napisał(a):a panowie środek czym ciścić? chodzi mi o te niby plastiki(kokpit)?
romekkk napisał(a):Mimo że budżet skromny, to do tego co zaproponował kolega Tasaq warto by dołożyć jakiś cleaner. Na pewno nie pożałujesz
Jeśli chcesz czyścić to APC w niskim stężeniu a potem na to dressing. W sklepach z profi kosmetykami samochodowymi masz wybór że głowa boli - od matu po mega połysk
Martinus1985 napisał(a):Panowie jaki zestaw proponujecie aby doprowadzić lakier do porządku?? Posiadam drobne rysy itp. Jak mam prawie 3 lata Leona to nie widział wosku itp.
bubolak napisał(a):Martinus1985, zacznij od przeczytania tematu i wtedy zadaj pytanie. Bardzo chętnie podzielę się wszystkim co wiem.
Martinus1985 napisał(a):Temat czytałem i dlatego wiem jakie środki potrzebuje i są dobre, bo w temacie wszystko jest napisane.
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość