Czytam i szukam, i wszystko tu ładnie opisane co i jak z lakierem itp ale co z skórzaną kierownicą. Zastanawiam sie czym można by ją namaścić żeby skóra był chroniona przez slońcem i tym skwarem który panuje w samochodzie jak przygrzeje słoneczko no i wiadomo przed codziennym macanie. Nie spotkałem póki co żadnego preparatu typowo do kierownicy, a może nic nie trzeba z nią robić? Maścicie czymś swoje kółeczka?
Ja kiedyś dostałem w gratisie do zamówienia AutoBrite Leather Cream Cleaner oraz AutoBrite Leather Conditioner i tego używam do kierownicy, mieszka i gałki zmiany biegów. W zasadzie większość środków do pielęgnacji skóry się sprawdzi. Ważne, żeby kierownica nie była śliska.
Jeśli chodzi o kierownicę głównym problemem są wytarcia farby. Szukajcie środków, które przed tym chronią. Natłuszczanie,czy nakładanie powłok hydrofobowych raczej w niczym nie pomoże.
Z ciekawości, jak wydajny jest ten produkt? Zalecenie "Proces nanoszenia warstwy ochronnej powinien się odbywać co 3 miesiące" dotyczy elementów najbardziej eksploatowanych czyli kierownica, gałka zmiany biegów, fotel kierowcy?
Jeżeli masz tylko skórzana kiere i potrzebujesz środka tylko do jej pielęgnacji to ostatnio gościu w sklepie polecił mi ten środek za 7 zł - starcza na 1 czyszczenie :
Ten co mówisz wydaję się być ciekawy, ale sprawdzałeś go już w praktyce? Na jaki czas wystarcza? Zastanawiam się właśnie nad wyborem któregoś ze środków i nie wiem który wybrać. Widziałem na stronie https://www.ucando.pl/k/kosmetyki-samochodowe-i-srodki-do-mycia/U27 ciekawy balsam do tapicerki skórzanej EASY LEATHER BALM 0,5L który powinien wystarczyć na trochę, a cena jest dosyć atrakcyjna, gdyż niecałe 20 zł. Jak myślicie, który lepszy?
Ja do pielegancji skórzanej kieroniwcy użwam tego samego co do skórzanej skóry. Choćnie ukrywam , że już mam dość skóry, co z tego ze jest fajnie prezentuje,jak trzeba ją odpowiednio pielegnować, by jako tako wygladała