Ty zrobiłeś ten osad czy już był jak kupiłeś auto? Jak cleaner nie pomoże to spróbuj octu. Nalej na mikrofibrę, połóż na lakier, poczekaj kilka sekund i delikatnie zetrzyj. A na przyszłość wycieraj auto po myciu albo spłukuj demineralizowaną.
a nie uszkodzi mi to powłoki ceramicznej????? a może dosypywać troszkę kwasku cytrynowego do wody którą będe płukał? plamy zrobiłem sam na jakiejś myjni.
Nie no sam ocet to nie jest jakiś mocny kwas żeby narobić szkód lakierowi, czy ściągnie powłokę kwarcową to nie wiem. Bardziej bym się martwił że porysujesz lakier ciągnąc "zakamienioną" fibrą po lakierze. Wrzuć zdjęcia to będzie można coś więcej powiedzieć.
Zapomniałem napisać proszę o wybaczenie. Po zastosowaniu środka efekt na czarnym aucie w skali 1/10 to 5-6 Nie usuwa w całości. Lepiej do ciepłej wody dosypać kwasku cytrynowego i takim roztworem miękką szmatką scierać kamień, często płukając. Następnie dopiero teraz możemy użyć tego środka . Po wszystkim dałem woski Coli i auto się świeci jak psu
joker66, zaiast szorować lakier jakimiś wynalazkami trzeba było zastosować się do rady Sebool2006, i użyć cleanera, wosk by dłużej poleżał i efekt byłby rewelacyjny