Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Renowacja Fiat Bravo - Maserati Blue 899 - by Dmcc

Profesjonalne czyszczenie auta, autokosmetyki, auto-detailing

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Renowacja Fiat Bravo - Maserati Blue 899 - by Dmcc

Postprzez Dmcc » 22 września 2018, 09:00

Zacznę od tego, że znajomy postawił przede mną nie łatwe zadanie. Rozmawialiśmy wcześniej o korekcie, nawet o takiej mocniejszej żeby efekt był naprawdę dobry bo wiadomo, auto ma już 11 lat i chciał żeby go nadal cieszyło nie tylko bezawaryjnością ale także blaskiem i fajnym wyglądem. Po wstępnych rozmowach i oględzinach ustaliliśmy, że robimy 2 etapową korektę lakieru z woskiem i tyle. Jako że kolega Mateusz był u mnie na bazie i widział auta jakie robię to nie martwił się tym, że zepsuje mu samochód o który naprawdę dba i za to mu dziękuje - że zaufał i mam nadzieję że nie żałuje :)

Jakiś czas później pisze do mnie znowu i pokazuje zdjęcia co mu młody nawojował na lakierze. Ja rozumiem, młody człowiek, wena w głowie, pomysły no ale powiem szczerze że miał fantazje z tym kamieniem. Nie potępiam przemocy ale młody na dobrego klapsa zasłużył. Po zdjęciach było widać ze drzwi od kierowcy obok klamki to popularna gra "kółko i krzyżyk" a klapa nie do uratowania. Mateuszowi zależało na czasie bo wiadomo, jak jeździć z takim czymś. Za 4 dni przywiózł mi samochód i zaczęło się. Korekta korektą, ale miejsca podpisu młodego były naprawdę ciężkie do zrobienia. Papier ścierny miał co robić. Na moich zdjęciach co prawda aż tak tego nie widać jakie były uszkodzenia ale przy wcześniejszym poście Mateusza lepiej to widać.

Na początku miało być odświeżenie w postaci 2-etapowej korekcie a zakończyło się na:
- pełnej korekcie lakieru (wraz z matowieniem uszkodzonych miejsc)
- zabezpieczeniu lakieru woskiem premium
- polerowaniu przednich lamp
- niewidzialnej wycieraczce na wszystkie szyby
- myciu komory silnika
- czyszczeniu wnętrza, dressingi itp

Tutaj delikatna relacja tego co się działo - nie wszystko fotografowałem bo czas gonił a o godzinie 2:00 w nocy nie było weny pstrykać wszystkiego ale i tak coś jest. Miłego oglądania ;) I w tym miejscu zrobię sobie reklamę - zapraszam do skorzystania z moich usług :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek|
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dmcc
Stella +
Stella +

Region: podkarpackie
Auto: Seat Leon FR
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Re: Renowacja Fiat Bravo - Maserati Blue 899 - by Dmcc

Postprzez Sebool2006 » 22 września 2018, 10:47

Jak dla mnie wyszło bardzo dobrze tylko mógłbyś wstawić pełną relację z przeprowadzonej korekty lakieru ( tak wiem,że dużo pracy przy tym ). Opisał byś jakie produkty zastosowałeś do wnętrza, na zewnątrz jaka pasta / pasty itp.
Ogólnie relacja w porządku.
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez piotrassenior » 22 września 2018, 12:32

Świetna robota. Lubię takie odszczurzenie :brawo:
Obrazek

Obrazek
piotrassenior
Cupra
Cupra

Region: wielkopolskie
Auto: VW Golf
Silnik: benzyna inny

Postprzez Dmcc » 25 września 2018, 19:53

Sebool2006, wiadomo że fajniej wyglądają takie realizacje na forum kosmetyki aut, ale cały zabieg który jest pokazany, trwał 1 dzień roboczy więc nie było czasu na wszystko :-D
piotrassenior, jeszcze nie był takim największym szczurem, ale nie ma się co oszukiwać bo roboty było sporo :wink:
Dmcc
Stella +
Stella +

Region: podkarpackie
Auto: Seat Leon FR
Silnik: turbo diesel inny

Powrót do Detailing - auto kosmetyka