Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Problem z głośną pracą opony ...

Pytania, testy, porady fachowców ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Problem z głośną pracą opony ...

Postprzez David_TDi » 22 kwietnia 2007, 09:42

Na samym poczatku powiem ze szukałem na forum ale nic na ten temat nie ma .
Opisywałem sie wcześniej ze mam problem z biciem przednich opon , załatwiłem problem przekładka przodu na tył . Delikatne bicie pozostało ,lecz prawie nie odczuwalne . Zaden serwis oponiarski nie był w stanie powiedziec co jest nie tak z felga lub kołem ...

W piatek jezdziłem cały dzień bez audio . Myślałem ze mnie krew zaleje
, tylnie opony tak głosno SZUMIA / BUCZA nie głowa boli .Przenasza tez delikatne wibracje na karoserie, przy niskich predkosciach wieksze . Podejrzewam ze to opony sa do wymiany . Jesli ktos miała taki sam problem to bede wdzieczny jak sie podzieli refleksjami :) i rozwiazaniem
Pozdrawiam

Biały FR
David_TDi
Stella +
Stella +

Auto: Leon_1.9 ALH+

Reklama

Re: Problem z głośną pracą opony ...

Postprzez dave » 22 kwietnia 2007, 10:04

sprawdz a lbo jedz do wulkanizacji i niech ci fachowiec powie czy sa te opony pozabkowane bo jesli sa to masz amorki do wymiany :wink: idzie oczywiscie taka opone 'naprawic' :wink:
13,69 et
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez jaro4444 » 22 kwietnia 2007, 13:11

David masz dobrą geometrię z przodu i amory? Opony toczą się w tą samą stronę? Jak są poząbkowane to po ok 5 kkm na tyle powinny się uspokoić, gorzej jak "przytupane" czyli po gwałtownym, awaryjnym hamowaniu z zablokowaniem kół. Ale jak masz ABS to nie powinno nic takiego mieć miejsce. Więc na razie sprawdź ciśnienie, wyważenie, czy felgi są proste i śmigaj aż się trochę pościerają.
jaro4444
Sport
Sport

Auto: Superb 2
Silnik: diesel inny

Postprzez David_TDi » 22 kwietnia 2007, 14:45

miesiecznie robie 5 tys km i jezdze na nich juz z miesiac wiec raczej nie jest to kwestia scierania , autko ma przejechane 55 tys i chyba tez nie sa to amory . Za 5 tys bedzie kolejny przeglad gwarancyjny zobacze co w aso powiedza ....
David_TDi
Stella +
Stella +

Auto: Leon_1.9 ALH+

Powrót do Opony, Felgi, itp.