Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Felgi Arcasting

Pytania, testy, porady fachowców ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Felgi Arcasting

Postprzez usher » 18 stycznia 2007, 12:40

A wiec kilka informacji odnosnie firmy Arcasting.
Po pierwsze to ktos mi leci bronka za trud wlozony w znalezienie tej firmy - wzialem sobie z internetu adres, wszystko pieknie, ale tak : nazwa ulicy na ktorej oni sa to glowna dwupasmowka, boczna od niej, a takze boczna od tej bocznej :shock: W dodatku 188b to co najmniej 5 budynkow i hal, rozstrzelonych na dosc duzym terenie, w dodatku jeden z budynkow 188b ma sektor a,b i c, a wjazdy sa z 3 roznych stron :evil: Ale nic, nie poddalem sie, zadzwonilem tam i dzisiaj poczynilem druga probe : wchodzi sie do jednej z hal (skad niby czlowiek ma wiedziec ktorej :| , kolo windy towarowej szuka sie tajemniczych drzwi na 1 pietro, a tam w rogu sa niebieskie drzwi z logo Arcasting - nic tylko pogratulowac lokalizacji i oznaczen :? Ale do rzeczy :wink:

CENY :

17" x 7.0 - 716 zł wszystkie
17" x 8.0 - 736 zł ( dostepne modele : Diablo, Krono, Excalibur, Longino, Shark, Blade )
18" x 7.5 - 828 zł ( dostepne modele : Diablo, Krono, Longino, Graal, Shark, Blade )
18" x 8.0 - 850 zł ( dostepne modele : Diablo, Krono, Longino, Shark, Blade )
18" x 8.5 - 891 zł ( dostepne modele : Diablo, Longino )
19" x 7.5 - 1245 zł ( dopiero na wiosne i tylko Graal :| )

We wszystkich rozmiarach 17" i 18" wystepuja rowniez felgi Novalis i Novalis Diamante. Novalis jest tanszy o okolo 50 zł od cen podanych powyzej, zas Novalis Diamante ( polaczenie czarnego i polerowanej stali ) o okolo 50 zł drozszy.

Standardowo felgi wystepuja w kolorze jak oni to nazywaja ciemny chrom ( po prostu nie jasny a dosyc ciemny srebrny ). Za inne kolory jest doplata, i tak :

Jasny chrom - 352 zł za sztuke
Tylko "przod" felgi chromowy - 452 zł za sztuke
Zloty, tytanowy, bialy, czarny - 102 zł za sztuke
Multicolor ( polaczenie 2 kolorow ) - 252 zł za sztuke

Wszystkie podane powyzej ceny sa cenami brutto i za sztuke. Nie zakladaja opon ani felg. Na magazynie maja rozmiary do 17". Na inne kolory niz standardowy czeka sie do 6 tygodni, dostawy maja co tydzien.

Ceny sa sztywne i koles nie byl sklonny do jakichkolwiek upustow, nawet w przypadku grupowego zakupu kilku kompletow, powiedzial tylko ze nizsze ceny moga dac przedstawiciele :shock: Tak wiec polityka firmy jest dosyc dziwna :|

Z tego co dowiedzialem sie od zaprzyjaznionego wulkanizatora ktory handluje felgami i oponami wylacznie niskoprofilowymi, jakosc Arcastinga nie jest najlepsza i on by tego nie polecal, jak to ujal "ladnie wygladaja...i tyle, ladnie wygladaja". Zas co do ceny to daloby sie cos pokombinowac zeby bylo taniej :wink:
Polecil mi tez cos takiego :
www.asa-wheels.de/index2.php
Ja na przyklad jeszcze o tej firmie nie slyszalem, ale ceny podobne albo troche wyzsze niz Arcasting, i tutaj tez mowi ze daloby sie to miec w nienajgorszej cenie.

A teraz to co tygrysy lubia najbardziej, czyli real foto ( sorki ze tylko z komorki ) felg Arcasting - przyznaje ze na zywo wygladaja niezle :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Te ostatnie sa w tytanie.

Pozdrawiam!
usher
www.4nano.pl

Auto: ...

Reklama

Re: Felgi Arcasting

Postprzez leoTDI » 18 stycznia 2007, 13:15

pasuje,

to już wolę poczekać do marca na N73 w 17-tkach. Ta cena na Gral zabija, a właściwie zbija z nóg :| ... i jeszcze jakość, a wlaściwie jej brak :evil:
leoTDI
+++ ASV/Ali&MG Motorsport ... i kaliny ni ma ;) Moc ciut 180kM
0.230/cust.FMIC/turbo ARL/pompa 11mm/MG-płuca/śruby ARP
wiosna ... jest JM/SACHS i > moment :) + hamulce cupra R
leoTDI
Sympatyk LeonClub

Region: śląskie
Auto: Bback ASV Sport
Silnik: ASV 1.9

Postprzez dave » 18 stycznia 2007, 13:49

ło matko... ale ceny :? za same felgi 3300-3500 to cena z kosmosu.. wolalbym dolozyc te 5 setek i wziac ori CR z aso :wink:
13,69 et
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Kozak » 18 stycznia 2007, 14:02

Kiedy kupowałem w zeszłym roku moje 18-tki , myślałem też nad felgami BLADE , i wtedy ich cena na Allegro wynosiła 625 zł za szt przy 7,5 " , tylko wtedy nie było takiego ET jak potrzeba do Leona . Firma która to sprzedawała miała wtedy wiele modeli firmy Arcasting

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4

Postprzez Grześ » 18 stycznia 2007, 14:34

ceny sa nie wiadomo z kad tak jak i firma polityka cenowa to chyba kogos z rzdu se wzieli na doradce :twisted:

dave, ja sie dowiadywalem o cene CR 18" to w salonie za sztuke chcieli 1,5tys tak ze miło :-D
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez usher » 18 stycznia 2007, 14:55

dave napisał(a):ło matko... ale ceny Confused za same felgi 3300-3500 to cena z kosmosu..

Ale chodzi Ci tak ogolnie czy o ta firme ? Wydaje mi sie ze za porzadne 18-tki to te 3500-4000 trzeba niestety liczyc :roll: No ale akurat za takie Arcastingi to bym raczej tyle nie dal...

michał kozak napisał(a):Kiedy kupowałem w zeszłym roku moje 18-tki , myślałem też nad felgami BLADE , i wtedy ich cena na Allegro wynosiła 625 zł za szt przy 7,5 " , tylko wtedy nie było takiego ET jak potrzeba do Leona . Firma która to sprzedawała miała wtedy wiele modeli firmy Arcasting

Grześ napisał(a):ceny sa nie wiadomo z kad tak jak i firma polityka cenowa to chyba kogos z rzdu se wzieli na doradce Twisted Evil

Jak juz pisalem wczesniej : "powiedzial tylko ze nizsze ceny moga dac przedstawiciele Shocked Tak wiec polityka firmy jest dosyc dziwna :| "
i to wyjasnia ceny na allegro, a mysle ze bez problemu idzie je tez uzyskac gdzie indziej :wink:
usher
www.4nano.pl

Postprzez Orzeł » 18 stycznia 2007, 15:07

pogratulować polityce cenowej firmy :brawo:, a ceny i te dopłaty to juz wogóle przesada :|. W tej kasie można mieć dużo innych ładnych i twardych felg
Kto powiedział, że klekot musi być wolny?? :)

Był 1.9 TDI FWD => 224 PS @ 430 Nm
Był 3.0 TDI Quattro => 285 PS @ 546 Nm
Jest 3.0 TDI Quattro => 381PS @ 726 Nm ET -> było 12.85 :P
Orzeł
FR
FR

Auto: Klekot :)

Postprzez Klemens » 18 stycznia 2007, 15:07

Witam!
Jak dla mnie to te ceny są astronomiczne i musiałbym porządnie oberwać żeby za to tyle wyłożyć.

Co do polityki cenowej to jest jak najbardzie normalna, producent nie chce się bawić w sprzedaż detaliczną i dlatego daje ceny zaporowe, a poza tym ma zobowiązania wobec przedstawicieli żeby za tanio nie sprzedawać. Oni nie chcą sprzedawać detalicznie i dali Ci to delikatnie do zrozumienia że u przedstawicieli będzie taniej. Nie pierwszy raz się z czymś takim spotykam.
Klemens
Stella +
Stella +

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon TDI - H Civic
Silnik: AGR 1.9

Postprzez Grześ » 18 stycznia 2007, 15:45

usher7, ale do ciebie nikt nic nie ma bo to nie ty te cenu ustalales dzieki wielkie za cenne info na temat felg

chodzi mi o to ze jak by to byl oz momo to wiem ze maja drogo ale firma ktora zaczyna biznes i nikt jej nie zna to juz zupelnie inna sprawa
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez dave » 18 stycznia 2007, 15:54

usher7, zgadza sie trzeba tyle liczyc ale :arrow:
Grześ napisał(a):chodzi mi o to ze jak by to byl oz momo to wiem ze maja drogo ale firma ktora zaczyna biznes i nikt jej nie zna to juz zupelnie inna sprawa

o to mi wlsanie chodzi.. jeszcze jakby byla taka cena za 19 to moze i oferta godna uwagi ale tak na prawde nikt nie wie jak z trwaloscia/wytrzymaloscia tych felg a za taka cene to zaryzykuja tylko ci ktorzy maja spory portfel kasy i bedzie im to bez znaczenia czy fela zda egzamin czy nie.. zyjemy w takim kraju, mamy takie drogi jakie mamy i niewielu z nas moze sobie po prostu pozwolic na eksperymenty trwalosci felg wartych 3,5 kafla :wink: wolalbym wydac 4 kafle na jakies porzadne OZ-ty niz nawet 3 kafle na felgi nie sprawdzonej firmy :wink:
tyle :-D
13,69 et
dave
Sympatyk LeonClub

Postprzez usher » 18 stycznia 2007, 16:28

Klemens napisał(a):Co do polityki cenowej to jest jak najbardzie normalna, producent nie chce się bawić w sprzedaż detaliczną i dlatego daje ceny zaporowe, a poza tym ma zobowiązania wobec przedstawicieli żeby za tanio nie sprzedawać. Oni nie chcą sprzedawać detalicznie i dali Ci to delikatnie do zrozumienia że u przedstawicieli będzie taniej. Nie pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

Ale akurat mam opinie drugiej strony, znaczy sie przedstawiciela i on tez przyznaje ze prowadza dziwna polityke :|

Grześ napisał(a):usher7, ale do ciebie nikt nic nie ma bo to nie ty te cenu ustalales

Wcale nie odebralem tego ze ktos cos do mnie ma, bron boze. Tak sobie dyskutujemy i tez podzielam zdanie :

Grześ napisał(a):chodzi mi o to ze jak by to byl oz momo to wiem ze maja drogo ale firma ktora zaczyna biznes i nikt jej nie zna to juz zupelnie inna sprawa

dave napisał(a):jeszcze jakby byla taka cena za 19 to moze i oferta godna uwagi ale tak na prawde nikt nie wie jak z trwaloscia/wytrzymaloscia tych felg a za taka cene to zaryzykuja tylko ci ktorzy maja spory portfel kasy i bedzie im to bez znaczenia czy fela zda egzamin czy nie.. zyjemy w takim kraju, mamy takie drogi jakie mamy i niewielu z nas moze sobie po prostu pozwolic na eksperymenty trwalosci felg wartych 3,5 kafla Wink wolalbym wydac 4 kafle na jakies porzadne OZ-ty niz nawet 3 kafle na felgi nie sprawdzonej firmy Wink

Rzeczywiscie za te 3,5 - 4 tyś PLN mozna miec spokojnie cos lepszego i tez bym sie sklanial w strone OZ. A jak juz brac jakies no name to zdecydowanie musza byc tansze - np. teraz mialem oferte na 17" Exclusive Line w cenie okolo 1300 - 1400 zł, za taka kase idzie eksperymentowac :wink: BTW Podobno Arcasting robi felgi od 10 lat...

Grześ, wspomniales o Momo - ktos cos wie o ich jakosci, bo slyszalem opinie ze jest roznie tzn. jedne partie czy felgi sa bardzo dobre zas inne nie do konca...
usher
www.4nano.pl

Postprzez Orzeł » 18 stycznia 2007, 17:40

Z tymi felgami to jest róznie np http://www.autotiptop.com.pl/ robi niektóre felgi dla schmidta, kultowe RSL'e oraz kilka innych konkretnych felg. Oczywiście mamy na nich znaczek firmowy (np schmidt ) (made in POLAND :roll: ??) i nikt z nas o tym nie wie, ze felgi za tyle kasy są robione u nas pod nosem a firmy tylko tym handlują (bo na tym jest największa kasa):|. Wiadomo nie są to jakieś duże partie tylko np jeden model. Słyszałem to już od kilku osób w częstochowie wiec coś w tym jest.
P.S Nie ma to jak ori fele :PPPP
Kto powiedział, że klekot musi być wolny?? :)

Był 1.9 TDI FWD => 224 PS @ 430 Nm
Był 3.0 TDI Quattro => 285 PS @ 546 Nm
Jest 3.0 TDI Quattro => 381PS @ 726 Nm ET -> było 12.85 :P
Orzeł
FR
FR

Auto: Klekot :)

Postprzez Kozak » 18 stycznia 2007, 17:48

Orzeł napisał(a):Słyszałem to już od kilku osób w częstochowie wiec coś w tym jest.

Bo TIPTOPa produkują właśnie w Czwie

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Postprzez lukiasz » 20 stycznia 2007, 12:21

jak chcecie wytrzymałą felge to czemu nie myśleliście np o ATSie?
lukiasz

Postprzez nixu » 20 stycznia 2007, 13:21

lukiasz napisał(a):jak chcecie wytrzymałą felge to czemu nie myśleliście np o ATSie?

hmm, moze dlatego, ze nie ma ladnych wzorow? 8)
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez Hotsauce » 24 stycznia 2007, 16:44

Ja myslalem tez nad takimi:

http://www.msrwheels.com/auto_car_wheels.cfm?id=298

Obrazek

BTW: Sa tylko w rozmiarze 17". Cena to 2400zl juz z kosztami przesylki.

Felgi Arcasting model Graal sa ladne... ale bulic taka kasiore za jakis polski produkt niewiadomej jakosci :roll: :| i g... mnie obchodzi jaka jest polityka firmy. Jak beda mieli renome jak ATS, Rota czy BBS to sobie moga walic ceny zaporowe.
Hotsauce
Stella +
Stella +

Auto: Leo

Postprzez AutoElegance » 23 maja 2007, 16:21

Hotsauce, ale Arcasting nie jest polski, lecz włoski ;-)
podpis usunięty - niezgodny z regulaminem.
AutoElegance
Signo
Signo

Auto: E 220 CDI

Postprzez saszi » 1 sierpnia 2007, 21:16

Arcasting napisał(a):eżeli będziecie zadowoleni, pomyślimy nad kartami rabatowymi dla członków klubu Seata.

LeonClubu :mruga: mysle ze trzeba ustalic osoby ktore chcialy by testowac felgi (pewnie bedzie niemalo :mruga: ) jako ze Usher "zalatwil" kontakt nalezy sie mu tesowanie :)) reszte osob moim skromnym zdaniem nalezaloby wybrac na zasadzie losowania :)
byl Leos, bylo czarne kombi w Tdi bylo biale kombi w Tdi, jest brazowe kombi w dieslu
saszi
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: pomorskie
Auto: VW
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Patee » 1 sierpnia 2007, 22:56

saszi z tego co ja rozumiem to tutaj wchodzi zakup w 'promocyjnej' cenie do testow
E-46 330xd Touring
E-36 328i Cabrio
Yamaha Raptor 350
Patee
Sport
Sport

Auto: bimmers

Postprzez Tonny S » 2 sierpnia 2007, 06:39

Patee napisał(a):saszi z tego co ja rozumiem to tutaj wchodzi zakup w 'promocyjnej' cenie do testow
Dokładnie.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez saszi » 2 sierpnia 2007, 06:53

Patee, Tonny S, co nie oznacza ze moje wypociny traca na aktualnosci ;) :))
byl Leos, bylo czarne kombi w Tdi bylo biale kombi w Tdi, jest brazowe kombi w dieslu
saszi
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: pomorskie
Auto: VW
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Lucas » 2 sierpnia 2007, 09:20

A czy jest jakas www gdzie mozna te felgi obejrzec (nazwy felg , rozmiary , kolor , waga) ? ja bym byl zainteresowany tymi http://img261.imageshack.us/my.php?imag ... 000xg4.jpg
Lucas
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Scirocco 2.0 TSI

Postprzez Galad » 2 sierpnia 2007, 09:24

ja znalazłem coś takiego http://www.arcasting.com.pl
Galad
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Micz » 2 sierpnia 2007, 11:04

Mi się podobają baaaardzo te GRAAL czarne :PPP http://www.arcasting.com.pl/pl/artykul. ... =1&a_id=20 18" i nic mi się więcej do szczęścia nie potrzeba :whoeva:
Obrazek
Micz
Sport
Sport

Auto: 4x4

Postprzez usher » 2 sierpnia 2007, 11:06

Lucas, podana strona Arcastinga i tam sa namiary ;) Moze beda mieli...W nastepnym tygodniu podjade/podjedziemy do firmy i dowiemy sie co i jak ;) Mysle ze wszystko zalezy jaka ta cena bedzie, a jesli bedzie dobra to "testerow" powinnismy wybrac wlasnie w drodze losowania :P

[ Dodano: Sob 11 Sie, 2007 ]
No i po spotkaniu ;) Trwalo około 1,5 godziny, wszystko zostalo nam dokladnie przedstawione. Dziekujemy za poswiecenie nam czasu panu Michałowi Malordemu !! Klubowicze chetni do testowania felg - zapraszam na prywatne ;)
usher
www.4nano.pl

Postprzez Micz » 8 października 2007, 13:47

Witam! Zgodnie z obietnicą piszę tu kilka słów o alufelgach które zakupiłem w firmie Arcasting. Moje pierwsze wrażenie po założeniu na samochód...? Miód malina!! Bardzo mi sie podobają! I mimo, że wzrór jest prosty, nie jakiś powalający to bardzo mi się podobają i nadają mojej niuni super sylwetkę! Co do drugiego wrażenia felgi są bardzo lekkie, duużo lżejsze niż seryjne kloce z topsporta co czuć w trakcie jazdy mimo, że profil jest mniejszy. Podczas ostrego hamowania nie ulegają dużemu zabrudzeniu, a do tego są łatwe do umycia. Moja ocena w skali od 1 do 6 to 6 na 5tyś kilometrów które na nich narazie zrobiłem. Wklejam troche zdjęć, co by wszyscy mogli się im przyjżeć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Micz
Sport
Sport

Postprzez dave » 8 października 2007, 18:33

Micz, felga nie powala, ale skoro tobie sie podobaja to super. jakas gleba by sie przydala ;)
13,69 et
dave
Sympatyk LeonClub

Postprzez leem » 8 października 2007, 19:59

dave napisał(a):Micz, felga nie powala

i tu jesteście w błędzie jeśli tak myślicie !!
Dzisiaj widziałem je na żywo i robią wrażenie :ok:
zdjęcie nie oddaje tego co jest w rzeczywistości !! ;)
Był Leon 210PS/410NM
Było BMW 287PS/572NM
Jest 310PS/630NM
MOTUL filtry MANNa sportowe tarcze, klocki hamulcowe i wszystkie inne części samochodowe
Zawieszenia EIBACH, KW, H&R, WEITEC, KYB, AP, BILSTEIN.
Opony nowe Continental, Dunlop, Pirelli itd..
Obrazek
leem
FR
FR

Auto: BMW 330D

Postprzez gajdar » 8 października 2007, 20:02

a ja potwierdzam tylko to co leem, napisał.W rzeczywistości zdecydowanie lepiej . :ok:
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Postprzez Gawloss » 8 października 2007, 20:37

Micz, :brawo: bardzo ładne fele jak lakier po naszych pieknych dziurawych drogach i jak z kraweznikami ocieraja sie czy opona je kryje
Gawloss
Signo
Signo

Auto: lancer

Postprzez Kozak » 8 października 2007, 22:02

fele na żywo ładne , jeszcze tylko -30 i będzie full miodzio :brawo:

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Postprzez Micz » 8 października 2007, 22:04

Gawloss, No wiesz to już kwestia opony, ja nie kupiłem z rantem i to niestety mój błąd, ale lakier się trzyma świetnie, nawet po obtarciu pierwszym drobnym przez moją narzeczoną nie odpada lakier :D

Co do samych felg mówiłem, że na żywo wyglądają lepiej! :mruga:

[ Dodano: Pon 08 Paź, 2007 ]
michał kozak, po zimie tak to się będzie przedstawiać :) na lato włoski -30 furka -30 :D
Obrazek
Micz
Sport
Sport

Postprzez Gawloss » 9 października 2007, 17:39

Micz napisał(a):Gawloss, No wiesz to już kwestia opony, ja nie kupiłem z rantem i to niestety mój błąd, ale lakier się trzyma świetnie, nawet po obtarciu pierwszym drobnym przez moją narzeczoną nie odpada lakier :D
daltego sie pytam bo zastanawiam sie nad 2 kompletem felg ktore mialy by isc pod zimowki albo orgialne alusy wrzuce na zimowki albo kupie 2 zeby bezpoiecznie jezdzic po naszych dziurawych zasniezonych drogach
Gawloss
Signo
Signo

Auto: lancer

Powrót do Opony, Felgi, itp.