Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Gdzie na Śląsku kupić alufelgi ?

Pytania, testy, porady fachowców ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Gdzie na Śląsku kupić alufelgi ?

Postprzez usher » 12 listopada 2005, 14:28

Gdzie na Śląsku ( Katowice,Chorzów,Zabrze,Gliwice...) sa fajne sklepy z felgami,oponami ?
Chodzi mi o normalne sklepy, nie giełde. Czy gdzieś idzie też wymienić felgi ? Może ktoś z klubowiczow prowadzi sklep gdzies w okolicy i wtedy jakis rabacik :D Aha, jakie firmy co do alumek polecacie ? No i jakie opony ? Dzieki za odowiedzi!
usher
www.4nano.pl

Auto: ...

Reklama

Re: Gdzie na Śląsku kupić alufelgi ?

Postprzez Barth » 12 listopada 2005, 16:49

Jakie felgi i jakie opony , zalezy do jakiego auta oraz ile masz gotowki .
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez usher » 12 listopada 2005, 23:04

Jakie felgi i jakie opony , zalezy do jakiego auta oraz ile masz gotowki .

A wiec precyzuje: chodzi o alumki do Hondy Civic 2001 r. myśle że 17 z profilem 45, chyba ze polecacie inny rozmiar. Chodzi o to żeby były w miare praktyczne, ale przede wszystkim fajnie wygladaly :-D Z tego co sie dowiadywalem to na zestaw z sredniej klasy oponkami trzeba wydac okolo 4500-5000 PLN. Mam do wymiany 15 Ronal na oponkach Point S czy jakoś tak ( podobno beznadziejne opony ) lub do sprzedazy ( jacys chetni ? ). Na razie dowiaduje sie co i jak, bo raczej do zakupu dojdzie po zimie :wink: Pozdro!
usher
www.4nano.pl

Postprzez colin23 » 12 listopada 2005, 23:42

za 4500-5000 to kupisz juz naprawde ładne felgi i gumy. Jęśli mogę polecić to duży wybór widze przy wyjeździe z sosnowieckiego makro koło toyoty. Oponki zawsze możesz kupić używane za 200-300zł za sztukę więc zostanie Ci ok. 1000zł za sztukę felgi i możesz wybrać naprawdę drogie i ładne np. OZ (ja ostatnio zachorowałem na felgi OZ Palliadio które niedawno kosztowały ok. 1000zl za 17' a teraz już 800zl :-) http://www.netcar.pl/felgi-oz.html ) A fajne felgi i niedrogie obejrzyj sobie w konfiguratorze felg na www.opony.com Duży wybór felg. 17 fajne już za 400-600zł np. Dotz Daytona, Enzo H itd. Także 4500 to naprawdę dużo. Bo oponka nowa jest juz od 370zl. Więc możesz nawet za nowiutki komplet wydać niedużo ponad 3000zł.

Oto piękne OZ Palladio (trochę przypominają mi felgi Asgaarda. BTW Asgaard jakie ty masz felgi i ile dałeś?):

Obrazek
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez BART_osz » 14 listopada 2005, 15:17

colin23 napisał(a):Oto piękne OZ Palladio (trochę przypominają mi felgi Asgaarda. BTW Asgaard jakie ty masz felgi i ile dałeś?

Pamietam sesje zdjeciowa jego Leonsja z jakas fajna foczka - mial ( i chyba ma ;) ) Mille Miglia Ev-R.
Najlepsze konie ;) saniemechaniczne
PozdrUFka
BART_osz
BART_osz
Sport
Sport

Auto: nA roUpe

Postprzez usher » 14 listopada 2005, 16:18

colin23 napisał(a):Także 4500 to naprawdę dużo. Bo oponka nowa jest juz od 370zl. Więc możesz nawet za nowiutki komplet wydać niedużo ponad 3000zł.

Tu bym sie zastanawiał - z felgami bez dwoch zdan zamkiesz sie w 3 000, no chyba ze wybierzesz takie cuda :D tez zwróciłem na nie uwage :D Piekne !! Ale na oponkach przy takim profilu ( raczej 45 ) chyba nie warto oszczedzać ? Pytałem w jednym fajnym sklepie i najtansze w miare porzadne ( Klebery ) to od 400-500 za sztuke sie zaczynaja, a za lepsze to z 700-800 trzeba liczyć :-( Kumpel ma 16' i Dębice i kilka razy już wymieniał :?

Felgi chciałbym w ciemnym kolorze, antracyt czy cuś :-D Te sa zajebiste, tylko pytanie czy do Civica beda pasować :shock: bo do Leona to raczej wszystkie dobrze sie prezentuja :D

P.S. 4 500-5 000 to licze taka realna cene, natomiast pytanie brzmi czy nanastepny sezon fundusze beda :roll:

[ Dodano: Wto 15 Lis, 2005 ]
usher
www.4nano.pl

Powrót do Opony, Felgi, itp.