czy ktos wie dokladnie??
bo nie chce kupic stalowek 15" i wyrzucic kase jak nie wejda
ktos to sprawdzal??
aha z tego co pamietam to w homologacji mam 16" 17" 18" o pietnastkach nic nie pisza, no ale o 19" i 20" tez nie a pewnie by weszły

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Thomas napisał(a):Dobrze dobrane wchodza.
Łuki napisał(a):Wszystko zalezy od wersji silnikowej i of course rodzaju felg.
A poza tym wg mnie 16 na zime nie sa takie zle. Po co wam 15?
Tyle, ze na takim rozmiarze nie da sie normalnie smigac z moca powyzej 130 KM nie mówiąc o wyglądzie i zakretach - przeciez taki nowy Leon II bedzie wyglądał gorzej niż żle na takich felach.dość prosta odpowiedz , opony 16 sa srednio o 25% drozsze od opon 15" ( przy tym samym modelu, tego samego producenta , indeksie predkosci, szerokosci )
Thomas napisał(a):15" z opona Michelina Alpin (195/65)
Jezdzilesna 17'zimaThomas napisał(a):Prawda jest taka ze 17" zimowa zawsze bedzie szersza i miala nizszy profil niz odpowiednik w 15" a dla mnie gdy czesto jezdze w gory to jest istotne. na 17" w gorach to jest kiszka a ni e jazda.
Thomas napisał(a):Co do tego ze kupujemy auta za 70k PLN i zalujemy na felgi. Jak ktos musi kupic zimowki z felgami do trzech aut to kalkulacja jest prosta. O polowe taniej wypada mi kupic 15" z gumami 195/65 niz zakladac 16" z gumami 205/55. Ot co. A odnosnie jazdy. Ludzie wkladaja do Altei 2.0 TDi i nikt nie narzeka. Mysle ze z Leonem bedzie podobnie.
Łuki napisał(a):Funcarver zapodał fele 18 a teraz 15 wsadza he he ale każdy robi co lubi.
FUNCARVER napisał(a):Łuki napisał(a):Funcarver zapodał fele 18 a teraz 15 wsadza he he ale każdy robi co lubi.
fakt smigam obecnie na 18"
nie wsadzam Łuki bo jeszcze nie pora, ale celowo wywoluje dyskusje aby poznac zdanie innych
jeszcze nie postanowilem co zrobie
czytam cenne uwagiTwoje również
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość