antoś napisał(a):Obstawiam, że jest to jakiś chinol
jest to chinol...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
antoś napisał(a):Obstawiam, że jest to jakiś chinol
joker66 napisał(a):225/45R17.
Sammael napisał(a):antoś napisał(a):Obstawiam, że jest to jakiś chinol
jest to chinol...
Piotrek 999 napisał(a):Mam pytanko czy na felgę o takich rozmiarach 7.1/2 J x 17 H 2 wejdzie opona 205/45/17
obecne mam 215/45/17 i właśnie nie wiem czy nie będzie za wąska???
z góry dziekuje
Szczepek napisał(a):Jeżeli już to 205/50/17. Wejść wejdzie ale felga w ogóle nie będzie chroniona przez oponę. Do takiej szerokości felgi raczej się zaleca opony o szerokości 215 - 225.
marcin_kielce napisał(a):Co możecie mi szanowni koledzy powiedzieć o oponkach Pirelli P Zero Nero??
Staszek20VT napisał(a):marcin_kielce napisał(a):Co możecie mi szanowni koledzy powiedzieć o oponkach Pirelli P Zero Nero??
Ja czytałem sporo bardzo dobrych ocen o tych oponkach, ale też mają minus, że się szybko ścierają. No i dość drogie...
1) Bridgestone Potenza RE050A lub Dunlop Sport MAXX (GT, TT)?
marcin_kielce napisał(a):Co możecie mi szanowni koledzy powiedzieć o oponkach Pirelli P Zero Nero??
olus napisał(a):ja bym jeszcze pomyslal o goodyearach f1 asimetric (takie zakupilem na ten sezon)
newgargamel napisał(a):olus napisał(a):ja bym jeszcze pomyslal o goodyearach f1 asimetric (takie zakupilem na ten sezon)
ja jestem z nich zachwycony - sprawuja sie rewelacyjnie!
the_rahzel napisał(a):newgargamel napisał(a):olus napisał(a):ja bym jeszcze pomyslal o goodyearach f1 asimetric (takie zakupilem na ten sezon)
ja jestem z nich zachwycony - sprawuja sie rewelacyjnie!
A jak ze ścieralnością?
fr3ak napisał(a):marcin_kielce napisał(a):Co możecie mi szanowni koledzy powiedzieć o oponkach Pirelli P Zero Nero??
Użytkuje takie na ibizie asz i powiem, że są naprawdę super, nieźle kleją, dobre prowadzenie na mokrym. Z jednym minusem - szybko się ścierają
olus napisał(a):marcin_kielce, kleja dobrze, ale po 2 sezonach (ok 30tys na letnich) mam zero bieznika na napedzanej osi. (rowno ze znacznikiem)
erol napisał(a):nie piszcie że chinol bo większość opon jest made in china
erol napisał(a):Nankang
antoś napisał(a):[ ale dla mnie strona wizualna opony nie ma znaczenia.
erol napisał(a):Szkoda, że już nie sa po 300 pare żłotych a 437
gatuso_18 napisał(a):erol napisał(a):Szkoda, że już nie sa po 300 pare żłotych a 437
http://allegro.pl/item890416560_falken_ ... _r_17.html nie jest tak zle, komplet za 1476 zlociszy![]()
pkonrad napisał(a):To że b. szybko się ścierają to prawda, ale coś za coś - albo rewelacyjna przyczepność albo niska ścieralność opony.
bono napisał(a):pkonrad napisał(a):To że b. szybko się ścierają to prawda, ale coś za coś - albo rewelacyjna przyczepność albo niska ścieralność opony.
I to jest prawda. Jeszcze nie wymyślono opony co by miała super przyczepność i się nie ścierała. Dla porównania można wziąć Michelin Primacy HP, gdzie przyczepność jest dupna za to jeśli chodzi o ścieralność to bardzo duży plus.
co nie zmiania faktu, ze na autobanie tez sie dobra przyczepnosc moze przydacbono napisał(a):Szczepek, dlatego kiedyś pisałem, że te opony dobre są dla mojego ojca, który zapierdziela po autobahn'ach.
antoś napisał(a): 225/45/17 na standardowej feldze wygląda trochę baloniasto i trochę jak zimówka, ale dla mnie strona wizualna opony nie ma znaczenia..
nie wiem czy jest sens, bo jego felga z rantem sprawia wrazenie optycznie mniejszej....a mógłbyś pokazać fotkę jak one u CIebie wyglądają na feldze 17" ?
Seba napisał(a):a jeździł ktoś na takiej oponce: Vredestein ULTRAC SESSANTA ?
Seba napisał(a):a jeździł ktoś na takiej oponce: Vredestein ULTRAC SESSANTA ?
pkonrad napisał(a):Czytałem gdzieś o tej oponie niedawno, dostawała bardzo dobre opinie.
noktoto napisał(a):Seba napisał(a):a jeździł ktoś na takiej oponce: Vredestein ULTRAC SESSANTA ?pkonrad napisał(a):Czytałem gdzieś o tej oponie niedawno, dostawała bardzo dobre opinie.
Jedna z mocno rozważanych opcji na wiosnę w moim przypadku.
futrzak, ależ proszę Cię bardzo
Wypowiedzią mtz się nie sugeruj, on zawsze zazdrościł mi felg, sam musi jeździć na stalowych felgach cały rok.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości