Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mczelny2401 napisał(a): Jest ciszej ale spodziewałem się że będzie lepiej bo nadal słychać szum opon ale to też zależy od asfaltu i oczywiście prędkośći.
weuek napisał(a):mczelny2401 napisał(a): Jest ciszej ale spodziewałem się że będzie lepiej bo nadal słychać szum opon ale to też zależy od asfaltu i oczywiście prędkośći.
Chyba jednak oczekujesz niemożliwego. I tego niczym nie osiągniesz, a z pewnością nie doborem opon. Ten leon pewnie nie ma ani 1m2 wygłuszeń w sumie. Zacznij od bagażnika i tylnych nadkoli.
Yamakasi napisał(a):Serwis ma autoryzację Michelina
Yamakasi napisał(a):Ja miałem oryginalnie założone Bridgestone Potenza i były to (choć mieszkałem w JP i lubię Japońskie produkty) najgorsze opony ever. Twarde , zero amortyzacji i miało się wrażenie że nie kleją się do drogi a jazda przypominała jazdę na plastikowych kółkach od resoraka.
regisek napisał(a):No dobrze, ale skoro obecnie mam założone 205/50/R17 od nowości (tak zakładam że było) to nie mogę takich samych rozmiarów zamówić?
Oglądałem jakieś kalkulatory rozmiaru felg i musiałbym felgę na szerszą zmieniać przy 225/45
Zadzwonię może jutro do Seata.
-- 14 czerwca 2021, 11:53 --
Dobra dodzwoniłem się końcu (Pro Moto Seat w Katowicach nie polecam, zaczęli się rozłączać i kompletnie olali temat) - do Gazdy w Bielsku-Białej zadzwoniłem 4 minuty rozmowy i wszystko jasne.
Mogę założyć 205/50/R17 bo tak wyjechało auto z fabryki.
ALE też mogę i nawet to zalecił na lato założyć 225/45/R17 i wejdzie na tę felgę. W sumie policzyłem, wysokość opony prawie identyczna tylko szersza. No to teraz spróbuję przewalczyć to z oponeo - wziąłem na kredyt na firmęBędą jaja
Aaa dlaczego? Bo 225 tańsze o 100 na sztuce(Januszek)
-- 14 czerwca 2021, 12:14 --
EDIT kolejny:
oponeo król
jak najbardziej można zmienić zamówienie - opony nowe 225/45/R17 pasują, wyślą do serwisu, różnicę w kasie przeleją na konto a kredytu nie zmieniamy, spłacam tak jak jest. No kurde bajka!
Dzięki wielkie za pomoc panowie, bym się wpakował w niestandardowe opony.
Yamakasi napisał(a):Mnie się wydaję, że będziesz zadowolony. XL może wynikać z profilu opony w danym rozmiarze.
Ja wyszedłem z prostego założenia. Lubię czasami depnąć ale 95% czasu jeżdżę spokojnie, bo nie ma co wariować. Do takich celów Primacy4 się nadają świetnie.
regisek napisał(a):Założone. Na razie wrażenia świetne, trzymają się jak wariaty, jeździ mi się lepiej.
Jest ciut głośniej i ciut twardziej na garbach i dziurach ale rany, jak fajnie się smiga
mczelny2401 napisał(a):regisek napisał(a):Założone. Na razie wrażenia świetne, trzymają się jak wariaty, jeździ mi się lepiej.
Jest ciut głośniej i ciut twardziej na garbach i dziurach ale rany, jak fajnie się smiga
Może masz nabite za duże ciśnienie bo jak dla mnie to od razu zrobiło się miękko
regisek napisał(a):za nadkola i drzwi chcą w Tychach 3k pln
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości