Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
stanley napisał(a):Przyłączam się do pytania kolegi czy zamiast 205/55/R16 mogę kupić 195/65/R15?
Znalazłem też felgi stalowe do samochodu Seat Leon II:
Rozmiar: 6.0Jx16
Pozdrawiam
stanley napisał(a):Witam,
Mam Leona Leon II (1P) i podobnie jak kolega muszę zakupić opony zimowe.
Przyłączam się do pytania kolegi czy zamiast 205/55/R16 mogę kupić 195/65/R15?
Znalazłem też felgi stalowe do samochodu Seat Leon II:
Felga: 9535
Rozmiar: 6.0Jx16
Rozstaw śrub: 5x112
ET (odsadzenie): 50
CH (otwór centralny): 57
źródło: http://www.felgi-stalowe.pl/Felgi_stalo ... on_II.html
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
funfel8 napisał(a):Panowie, czy Dębica Frigo HP nadaje się na autostrady, ekspresówki ? Niestety ale zawsze dziadowałem i kupowałem pierwsze lepsze używki, teraz w większości robię dłuższe trasy dlatego muszę kupić nowe oponki. Nie mam doświadczenia w markach, modelach stąd mój post i prośba do Was o doradzenieCena +/- 1200zł
funfel8 napisał(a):Panowie, czy Dębica Frigo HP nadaje się na autostrady, ekspresówki ? Niestety ale zawsze dziadowałem i kupowałem pierwsze lepsze używki, teraz w większości robię dłuższe trasy dlatego muszę kupić nowe oponki. Nie mam doświadczenia w markach, modelach stąd mój post i prośba do Was o doradzenieCena +/- 1200zł
leonwiki napisał(a):Kolego Krzywulec cena ok ale czy robileś test drogowy tej opony? Ja oddałem te opony jak zobaczył mój wulkanizator ja są wyprodukowanetotalny badziew jak powiedział
RedBool napisał(a):Witam wcześniej używałem opon marki Bfgoodrich bardzo sobie je chwalę, nie miałem z nimi żadnego problemu podczas srogich mazurskich zim.
Po zakupie 5F chciałem wypróbować coś nowego i po przeczytaniu kilku stron tego wątku padło na zakup Mischelin Alpin 5, mam nadzieję że się sprawdzą podczas dużych śniegów jak i wykażą się dużą przyczepnością podczas niemałych autostradowych prędkości.
Zamierzam kupić opony w Danii i zadziwiające jest to że ta sama opona na tym samym portalu internetowym funkcjonującym w Danii i w Polsce ma tylko 11,54zł różnicy w cenieza 1szt, gdzie zarobki w Danii są kolosalnie większe od Polskich
. Szok
Artiks napisał(a):Hej co wybrać- opony w rozmiarze 205/55 r16:
Uniroyal MS plus 77
Fulda Kristal Montero 3
Nokian WR3
Good Year Ultra Grip 8 z tym że ta z 2012 roku![]()
Zależy mi na cichej oponie - fatalne wyciszenie Altei. Trasy w większości miasto, oraz autostrada A4.
Jacol napisał(a):Nokian najwyższa półka i dodatkowo bardzo chwalona opona więc jeśli tylko 100 to chyba warto dopłacić. Ale fulda też bardzo dobra więc jeśli nie jeździsz jakoś ostrzej to możesz nawet nie odczuć specjalnie różnicy.
grzybek napisał(a):ExtasyGirl, ja bym wziął Fulde M3 zdecydowanie z podanych przez Ciebie 2 opcji
nokian jest plastikowy , przereklamowany a z Rosyjskim bywa sporo problemów od samego poczatku
a jak juz chcesz doplacic to pomysl o Vredestein SnowTrac 5 w Twoim rozmiarze
Artiks napisał(a):Hej co wybrać- opony w rozmiarze 205/55 r16:
Uniroyal MS plus 77
Fulda Kristal Montero 3
Nokian WR3
Good Year Ultra Grip 8 z tym że ta z 2012 roku![]()
Zależy mi na cichej oponie - fatalne wyciszenie Altei. Trasy w większości miasto, oraz autostrada A4.
Krzywulec napisał(a):Za nowy komplet Nokian WR D3 205/55/16 z indeksem nośności 94V + nowe stalówki + wyważenie + założenie, Szczecin woła 1600 PLN. Dobra cena? 5 lat gwarancji na gumy!
leonwiki napisał(a):Kolego Krzywulec cena ok ale czy robileś test drogowy tej opony? Ja oddałem te opony jak zobaczył mój wulkanizator ja są wyprodukowanetotalny badziew jak powiedział
Mam i jaExtasyGirl napisał(a):Mój wybór jednak padł na Fuldę Kristal Montero 3 oponki już do mnie jadą
grzybek napisał(a):jak Nokiana produkowali w Finlandii - byla jakość - byl niesamowity marketing , testy itp
Artiks napisał(a):Mam i jaExtasyGirl napisał(a):Mój wybór jednak padł na Fuldę Kristal Montero 3 oponki już do mnie jadą
aslanet napisał(a):WitajciePanowie co brać Vredstein Snowtrac 3 czy 5 ? tereny świętokrzyskie
anka napisał(a):Czy opłaca się kpić opony letnie w sezonie jesienno-zimowym? Czy są tańsze albo można liczyć na jakiś promocje???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości