Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
the_rahzel napisał(a):Aż 19-stek,to się nie spodziewałem,ale bardzo podoba mi się że środek felgi jest tak zassany do wewnątrz...Tylko trochę mi nie pasuje że rant felgi tak wystaje....wszystkie krawężniki były by moje...
Jest jakieś rozwiązanie pośrodku...![]()
Oczywiście w wydaniu 225/40R18...
Aaa,i nie chodzi mi tutaj o dystans,bo to wiadome,tylko o to że przykładowo podjeżdżając do krawężnika najpierw otrę felgę niemiłosiernie zanim dojdę do opony....![]()
Chodzi mi o to jaki musi być ET żeby opona z rantem chroniła felgę,a z drugiej strony żeby te Tomasony wyglądały jak na zdjęciu, jak taki pająk z nisko osadzonym tułowiem....
AutoElegance napisał(a):Obejrzyj fotki tutaj:
http://sklep.autoelegance.pl/index.php? ... wany-felga
To o czym piszesz to tylko wrazenie wizualne. W polowie dlugosci ramienia najbardziej wystajace miejsce, jest ok. 5mm poza felge.
Prawie kazda opona w tym rozmiarze ma rant chroniacy felge
Jesli bardzo obnizysz auto + ew. jakiś dystans to bedzie raczej taki efekt..
antoś napisał(a):the_rahzel, ET to nie jest wskaźnik tego jak bardzo wystaje felga poza oponę.
the_rahzel napisał(a):Jeśli środek,mocowanie felgi się cofnie,a rant wysunie.. To nie wychodzi na to samo...
antoś napisał(a):
Ale obręcz ma cały czas tą samą szerokość, a to opona chroni obręcz. Także zabezpieczysz rant dobierając odpowiednią szerokość opony do obręczy.
ET felgi możesz zrównoważyć poprzez założenie odpowiednich dystansów.
mogę sądzić ze koleś założył za wąską gumę do ET30
antoś napisał(a):mogę sądzić ze koleś założył za wąską gumę do ET30
Nie. Założył wąską gumę - 215mm do 8,5 calowej felgi. ET nie ma z tym nic wspólnego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości