Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kolele napisał(a):Na pewno 17 cali na stalowych felgach tylko pytanie jest jakie powinny być inne rozmiary wg Was ?
sleeper napisał(a):kolele napisał(a):Na pewno 17 cali na stalowych felgach tylko pytanie jest jakie powinny być inne rozmiary wg Was ?
jak już planujesz zjazd na stalowe na zimę to chyba najlepszym wyborem będzie 16" 205/55. Wydaje mi się że 17" w stali i przy odpowiednim rozstawie i ET będą albo drogie, albo słabo dostępne. Albo opony zimowe 18" na alu, albo zestaw stal + opony 16" jak wyżej.
bad napisał(a):Nie będą bo to standardowy fabryczny rozmiar 205/55/16
mirek_p11 napisał(a):będą pasowały
mirek_p11 napisał(a):6.5Jx16 ET 46, 6.0Jx16 ET 43
7Jx17 ET 49, 7.5Jx17 od ET 40 do ET 51
7.5Jx18 ET51
205/55 R16 91V indeks H też będzie ok.
225/45 R17 91W
225/40 R18 92Y
Układ śrub bodajże 5x112.
Mucha1990 napisał(a):Standardowy dylemat co wybrać ... 205/50/17 budżet około 1600 za komplet, chociaż lekko ruchomy.
mczelny2401 napisał(a):Za nowe opony musisz zapłacić około tysiaka więc skoro te masz prawie za free to nad czym się zastanawiaćno chyba ze mają 10 lat
Fredi88 napisał(a):Nad bezpieczeństwem? Matador to ścierwo... najtańszy badziew, więc nic dziwnego, że wypychają to jak mogą lub wciskają za złotówkę. Jak kolega wspomniał o wiele lepszym wyborem jest polska dębica HP2 lub bliźniacza Sava (to te same opony). Na oponach nigdy nie warto oszczędzać.
mnie przedwczoraj wskoczyły Dunlop WinterSport 3D.
peter85 napisał(a):mnie przedwczoraj wskoczyły Dunlop WinterSport 3D.
Ja mam te zimówki już 3 sezon i bardzo sobie chwalę, ciche dobrze trzymają na mokrym może trochę gorzej na śniegu a na lodzie to wiadomo, że sprawdza się tylko opona z kolcami
davidnth napisał(a):Jako, że nie mam samochodu jeszcze, a odbiorę go zapewne zimą, muszę zakupić opony, wybrałem Nokian WR D4, dla pewności tylko Cupra stoi na 235/35 r19?
peter85 napisał(a):[a na lodzie to wiadomo, że sprawdza się tylko opona z kolcami
gumbas napisał(a):Postawiłeś znak zapytania na końcu ale za cholerę nie umiem wykombinować o co pytasz - wyjaśnij proszę. Jeżeli o gumy to mam te same i jestem mega zadowolony.
Gdybyś mógł później (po założeniu) napisać kilka słów o tym jak są głośne i jak realnie wpływają na zużycie paliwa byłbym mega wdzięczny.cin_mar napisał(a):trixtin - ja kupilem dopiero co te hankooki i w czwartek lub piatek bede je zmieniac cos moge powiedziec po kilku dniach chociaz prawdziwy poziom pokaza jak bedzie snieg.
ale ponoc opony warte swych pieniedzy tym bardziej ze ja kupilem 16" za 940 z 2017 wiec jak dla mnie rewelacja. a testy pokazuja ze opona swietna zwlaszcza na deszczowa pogode
poki co tutaj mozesz coa o nich poczytac - http://wulkanista.pl/hankook-winter-icept-rs2-w452/
trixtin napisał(a):Gdybyś mógł później (po założeniu) napisać kilka słów o tym jak są głośne i jak realnie wpływają na zużycie paliwa byłbym mega wdzięczny.cin_mar napisał(a):trixtin - ja kupilem dopiero co te hankooki i w czwartek lub piatek bede je zmieniac cos moge powiedziec po kilku dniach chociaz prawdziwy poziom pokaza jak bedzie snieg.
ale ponoc opony warte swych pieniedzy tym bardziej ze ja kupilem 16" za 940 z 2017 wiec jak dla mnie rewelacja. a testy pokazuja ze opona swietna zwlaszcza na deszczowa pogode
poki co tutaj mozesz coa o nich poczytac - http://wulkanista.pl/hankook-winter-icept-rs2-w452/
PS. Dzięki za artykuł:)
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
cin_mar napisał(a):Co nie zmienia faktu ze za 1725 (430 za sztukę) można kupić ciekawsze alu 16" róweniż nowe
Enduro napisał(a):Tutaj wzór felg jakie kupiłem, oryginalne na których leony wychodzą.
http://allegro.pl/felgi-17-seat-toledo- ... ml#thumb/1
semicolon napisał(a): Do tego felgi stalowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości