Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mateo napisał(a):Gniwero napisał(a):Witam,
Chcę poszerzyć rozstaw kół w Leonie. Mam felgi o szerokości 7,5 i ET38 i myślałem, żeby założyć z przodu dystanse 15mm na stronę, a z tyłu 18 albo 20mm.
Orientujecie się czy to będzie pasowało i koła nie wyjdą za obrys błotników?
Wszystko będzie ładnie spasowane i nic nie wyjdzie poza obrys auta. Ja na dniach będę sprzedawał swoje dystanse aluminiowe Sparco 17mm które miałem na tyle właśnie przy takiej feldze jak ty tzn. 7,5j ET38. Jak byś był zainteresowany wal na priv.
olszu napisał(a):Ja mam 17mm do felgi FR (et 38 7') na eibachu i jak załaduje komplet, to na dziurach obciera.
_carlos- napisał(a):Czytałem gdzieś w sieci, ze dystanse powyżej 15 mm powinny być przykręcane do piasty i mieć wyprowadzone otwory na śruby do mocowania felgi.
Skoro masz felgi od Ibizy FR to masz ET43. W takiej sytuacji przód 15mm, a tył 20mm i jest GIT.KiLLPiT napisał(a):Ja mam u siebie sprężyny Eibach -30/-30 alu 17 FR i założyłem dystanse 20mm i jest idealnie nigdy nie obtarło nawet z obciążeniem...
Zastanawiam się jakie dać z przodu bo troszkę są schowane chyba 10mm bedzie ok co wy na to???
Czy muszę zmieniać śruby a może złapią oryginalne...?
KiLLPiT napisał(a):oki
http://allegro.pl/dystanse-alu-10mm-5x1 ... 65999.htmlKiLLPiT napisał(a):no wlasnie tak chcialem tylko roznie pisza i juz sam nie wiem
-- 31 marca 2014, 15:52 --
rozmawialem z gosciem co sprzedaje na aalegro i powiedzial,ze albo 5mm albo 15mm w zadnym wypadku 10mm i badz tu madry i pisz wiersze
Anow3 napisał(a):Możesz też zamówić 15mm jak będzie coś nie halo to zawieziesz do tokarza i zeszlifuje ile będziesz chciał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości