Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
d2d napisał(a):Witam,
Mam zamiar nabyć komplet stalowych felg (16 cali), mam coś na uwadze. Felgi te mają oznaczenia: 6,5J x 16", ET 42, rozstaw śrub: 5x100, otwór centralny: 57mm.
Na mojej stalówce z zapasu zobaczyłem jedynie oznaczenia: 1J0601027R/T, 162701ET42, 61/2Jx16H2.
Czy te felgi będą pasowały?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
dzoker napisał(a):kolezanki i koledzy, jakie wymiary dot. felg stalowych powinny mnie interesowac do Leona 1M. Rozmiar opon zimowych ktore posiadam to: 195/65/15.
peter174 napisał(a):6J x 15" / ET 38 / 5 x 100 / otwór centrujący 57mm
antoś napisał(a):peter174, Przecież jeżdżą TSami na stalowych 15".
peter174 napisał(a):a przypadkiem Octa II nie ma rozstawy szpilek 5x112 .. a w 1M masz 5x100
mr napisał(a):dlatego moje pytanie czy da rade i nie będzie nigdzie "haczyć", obcierać ze względu na śnieg itp.
PrzemoPL napisał(a):albo nawet i 14" jeśli wejdą
PrzemoPL napisał(a):Drugie moje pytanie, żeby prześwit na zimowych oponach nie był mniejszy niż na letnich 17" albo nawet większy
hahaha. przepraszam za OTbono napisał(a):Czternastki to są dobre ale w czym innym
no i masz absolutna racjePrzemoPL napisał(a):Raczej z tego co czytam to na zimę im opona węższa i wyższa tym lepiej, niskie i szerokie są dobre na lato.
PeterSC napisał(a):ps. wez pod uwage ze na 15stkach auto w ogole nie bedzie sie prowadzic
Generalnie patrzyłem na ceny i o ile na lato 17" są ok to na zimę chciałbym kupić 15" albo nawet i 14" jeśli wejdą. /
CupRacing4 napisał(a):Jak myślicie, dobra cena?
PrzemoPL napisał(a):do mojego TS 15 calowe felgi też weszły bez problemu
Sammael napisał(a):może ktoś miał 15" stalówki od żuka i nie wchodziły.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości