ps. Tonny S doktorat może nie ale dyplom PK mam jak byś koniecznie potrzebował "autorytetu"

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
W tej kwestii nie potrzebuje autorytetu a dyplom PK nie jest do tego raczej potrzebnyprzemek69 napisał(a):ps. Tonny S doktorat może nie ale dyplom PK mam jak byś koniecznie potrzebował "autorytetu"
przemek69 napisał(a):Natomiast 195/65R17
Tonny S napisał(a):wyobraż sobie jak bedzie sie opona zachowywała w szybkim zakręcie ułożona w ten sposób \_/
Nie no jasne przecież o to w tym wszystkim chodzi.bacardi napisał(a):Ps. Nie ciagne tej dyskusji aby wywolac spor, tylko jak juz sie za to zabralismy, to chcialbym rozwiac do konca wszelkie watpliwosci, w koncu sam tez moge sie mylic...
Przy takim ułożeniu opony \_/ działa większa siła (ściągająca) na ranty opon i jest większe prawdopodobieństwo zwalenia jej z felgi lub też zerwania obreczy im mniejszy profil tym mniejsze prawdopodobieństwo.bacardi napisał(a):OK, no to mamy opone 215x45 na feldze 6,5 ktora jest ulozona tak |_|, teraz przerzucamy ja na 7,5, opona sie nieco rozchodzi, obniza i jest ulozona tak \_/ (pragne zauwazyc ze przedstawione katy sa oczywiscie przesadne, a powierzchnia styku z nawierzchnia pozostaje ta sama, bo nei ma zbytnio innej mozliwosci). Nadal uwazasz, ze w szybkim zakrecie ulozenie nr 1 zachowa sie lepiej?
arti333 napisał(a):... Może troszkę podnoszą autko
arti333 napisał(a):oczkolek - zdaje mi się że to wynika z prawa fizyki, większe ramie mniejszy nacisk(tak jak dźwig). Koło oddalone o 15mm od środka auta ma większe ramie, a zatym i siła nacisku auta na koła jest mniejsza. Moża na 15mm tego tak nie widać ale na 300mm napewno. Ta różnica jest niewielka a pod obciążeniem chyba zanika.
bacardi - po pracy jak bedę w doma to prześle zdjątka. Koła nie obcierają nawet przy 5 osobach, a jazda na dystansach to poprostu bajka.
bacardi napisał(a):... co do czesci zwiazanej z fizyka to nie chce wnikac, ale nie wydaje mi sie aby to moglo miec jakis wiekszy wplyw w jedna czy druga strone...
mw1978 napisał(a):Bacardi o dystanse pytaj Daniela. Masz go przeca we Wrocku pod reką. On ma dystanse ale nie wiem czy 15mm czy 10mm
bacardi napisał(a):ze jak zaladuje kogos do tylu to mu lekko ociera
bacardi napisał(a):Natomiast nie wiem na ile to mozna odniesc do mojej felgi 17" ET35, jest szansa ze 17 troche bardziej sie chowa, ale nie koniecznie...
mw1978 napisał(a):Daniel ma takie samo ET jak TY. Zapadasz dystanse to bedziesz miał ten sam problem.
Tonny S napisał(a):arti333, mandatu jeszcze nie dostales zadnegoprzez te przednie kola
a ten CrossCountry nie robi sie po dystansach tylko po zalozeniu 17' na ori zawieszeniu zwlaszcza w 90 tdi i wolnossacych.
A tak wyglada 215/45/17 na 7' feldze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości