Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bubolak napisał(a):Przejeździłem całą poprzednią zimę na Pirelli SnowSport 210 205/55/16 i przy seryjnej mocy( BKD 140KM) nie dawały za dobrze rady. Teraz zdecyduję się chyba na 215/55/16, bo mam takie letnie i jest ok.
saszi napisał(a):jezdzilem samochodem z oponami o szerokosci 235 i jak dla mnie na naszych drogach to jest dramat (ciagla walka z kierownica) optimum to 225z zimowek spokojnie moge polecic Nokiany dobra opona za rozsadne pieniadze
saszi napisał(a):spokojnie moge polecic Nokiany
anthrax napisał(a):Zastanawiam się też nad polecanym Dunlopem Winter Sport (M3 czy 3D?). Która oponka wypadnie korzystniej?
erol napisał(a):A powiedzcie mi jak stara może być opona zimowa w sensie, że po ilu sezonach powinno się myśleć o jej wymianieNie chodzi mi o zużycie bieżnika a utracie właściwości takiej opony
Przykład mam dwie pary opon jedne z 2007 i drugie z 2009, tego samego producenta i organoleptycznie czuć, ze zestaw z 2007 jest stał się twardszy od 2009...
Amazon napisał(a):a to nie bieżnikowane przypadkiem są?
biegacz napisał(a):Wiem, że nie polecacie opon bieżnikowanych, ale czy ktoś może jeżdził na takich oponach i ma jakieś doświadczenia ?
bono napisał(a):1) Michelin Alpin A4
2) Continental ContiWinterContact TS830P
3) Dunlop SP Winter Sport 3D
bono napisał(a):275 zł. zapłacisz też za nokiana 205/55/16
wgi napisał(a):za oponę gorszą więc nie wiem czy taki fajny deal
barteq73 napisał(a):jest asymetryczna co na pewno ma wpływ na odgłosy toczenia
wgi napisał(a):No ale przeanalizujmy dokładniej: nokian nadrabia na suchym, uniroyal na mokrym, na śniegu podobne, uniroyal mniej się zużywa.
noktoto napisał(a):Dodatkowo, w interesującym mnie rozmiarze (205/50/R17 V) Nokian wypada najkorzystniej jeśli o cenę chodzi i tak naprawdę głównie to na ostateczną decyzje wpływa w moim przypadku.
noktoto napisał(a):Dodatkowo, w interesującym mnie rozmiarze (205/50/R17 V) Nokian wypada najkorzystniej jeśli o cenę chodzi i tak naprawdę głównie to na ostateczną decyzje wpływa w moim przypadku.
wgi napisał(a):Gdzie jeździsz regularnie ponad 210km/h?
Sammael napisał(a):A4 Katowice-Wrocław
adi_g84 napisał(a):Odnośnie prędkości to wydaje mi się że nie ma szaleńca który w zimę przy prószącym śniegu lub zalegającym na asfalcie cisnął 210km/h, no chyba że jakiś KAMIKADZE
![]()
noktoto napisał(a):Albo jak się BMW we Wrocławiu oglądać jedzie, a potem się okazuje, że tam pod prąd walą![]()
adi_g84 napisał(a):No wiem wiem proszę nie bića odnośnie zimy to ostatnia do bez śnieżnych nie należała
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości