Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Lipton napisał(a):Jak sprawdzić lub gdzie czy do danego modelu felg pasuje czujnik ciśnienia w oponie?
grzybek napisał(a):korsarz222, przy feldze 7" bedzie zupelnie inne ET niz przy feldze 8"
to bardzo wazne
im szersza felga tym wieksze ET
korsarz222 napisał(a):Moze mi ktos lopatologicznie wytlumaczyc o co chodzi z ET? Co ten parametr oznacza? Wypatrzylem felgi takie jak na linku powyzej 17“ ale przy srednicy 7,5" maja et 35. Zakladajac taka felge bedzie ona wystawac poza obrys auta czy bedzie schowana? Mam standardowe zawieszenie, obecnie jezdze na stalowkach 16“
temu nie założę, ze powierzchnia styku w zimę powinna byc mniejsza. Po drugie skrecanie autem na świeżym śniegu z kapciem 225/40/18 graniczy z cudem, poza tym pogoda u Nas jest taka, ze o wiele częściej mamy mokry śnieg zalegający na ulicach i w momencie jak wjade właśnie wielkim kapciem w cos takiego nie mam możliwości manewrowaniem samochodu.Qrczaq napisał(a):A czemu nie założysz 18"Bardzo mało 17" pasuje pod zacisk Cupry. Nie rozumiem ludzi, którzy na siłę próbują założyć mniejsze koło na zimę?? Się pytam po co?? Przecież mocy masz wystarczająco, 17" nawet seryjnie nigdy nie wychodziły w Cupra 1P.
Przecież ori felgi z Cupry za 1000zł- 1200zł kupisz na allegro, to po co kombinować?
Hastner napisał(a):temu nie założę, ze powierzchnia styku w zimę powinna byc mniejsza.
Hastner napisał(a):Po drugie skrecanie autem na świeżym śniegu z kapciem 225/40/18 graniczy z cudem,
fajny wzór felg, nic nie będzie wystawać ani ocierać. opony pod 8 cali tylko 225/45/17. Nie wiem, czy nie za mało KM aby jeździć na 225, ale może ktoś inny podpowie. Sam miałem u siebie ET45 z przodu a z tyłu nawet ET 42 przy 8 calowej felgdze.korsarz222 napisał(a):Witam,przymierzam się do zakupu felg valencia dark 8.00x17 5x112 et 48 takich jak spod linku: http://4auto.com.pl/felga/aez_valencia_dark_3267.htmlBędą te felgi pasować do leona z 2008 r. 1,9 tdi 77 kW?Oryginalne felgi mają et 50 i szerokość 7" tak? czy przy felgach 8" i et 48 nic nie będzie ocierać lub wystawać poza obrys auta?Jakie letnie opony wybrać do takich felg? 215 czy 225?Pozdrawiam
raflo83 napisał(a): fajny wzór felg, nic nie będzie wystawać ani ocierać. opony pod 8 cali tylko 225/45/17. Nie wiem, czy nie za mało KM aby jeździć na 225, ale może ktoś inny podpowie. Sam miałem u siebie ET45 z przodu a z tyłu nawet ET 42 przy 8 calowej felgdze.
korsarz222 napisał(a):Odebrałem dzisiaj felgi tak jak w zamówieniu było, czyli valencia dark 8.00x17... przymierzyłem felgę do przodu (bez opony) i jest chyba za szeroka wydaje mi się że wystaje za dużo poza obry auta może to tylko złudzenie ale mechanik powiedział że za bardzo wystaje.... ma ktoś felge takiej szerokości w seacie i może podesłać zdjęcie jak to wygląda?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości