Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
johnson napisał(a):Na tych 17tkach jest strasznie duzo gumy.
Wyglada jak gruba baba. Zero tej lekkosci z 19tek.
Cena cena ale wyglad leci w dol mocno
johnson napisał(a):Na tych 17tkach jest strasznie duzo gumy.
happyhippo napisał(a):Witam. Czy śruby z oryginalnych ALU pasują do 16 stalowych, czy trzeba kupić inne?
dragonflymr napisał(a):johnson napisał(a):Na tych 17tkach jest strasznie duzo gumy.
Co tam komu pasujeJa siedząc w środku i tak tej "lekkości" nie widzę, a to co inni widzą ...
acoq napisał(a):johnson napisał(a):Na tych 17tkach jest strasznie duzo gumy.
Wszystko to kwestia priorytetów, a dla mnie najważniejszy to możliwość spokojniejszego ślizgania się zimą po śniegu. W tym temacie w moim przypadku estetyka nie ma nawet prawa głosuKażdy ma swój punkt widzenia i preferencje
johnson napisał(a):Biadolenie. Latam na 19tkach od 4 czy 5 lat. Latem i zima. Suvy osobowki i nigdy nic nie prostowalem. Zadnej opony nie rozwalilem.
Jakas mania jest z zakladaniem wezszych i mniejszych kol.
Trzeba kupowac po prostu dobre opony, felgi nie z gownolitu i juz.
DOGI86 napisał(a):Dobra felga w aucie to tak jak dobra szpilka u kobiety choć nie zawsze wygodna ale piękna dodaje A znajdą się i tacy co lubią sandały ze skarpetami.....
brzooza napisał(a):W zimę to wszystko zależy po jakich drogach jeździsz i w jakim stanie. Jeśli tylko miasto i trasa to szersza opona. Jeśli przewaga dróg nieutwardzonych zasypanych, tereny górskie z kopnym a nawet już ubitym śniegiem to węższa opona z wyższym profilem lepiej sobie poradzi i wyjedzie.
Ja tez mam szersze opony na zimę bo jeżdżę tylko po Warszawie i czasem po trasie s8 i krajówce.
johnson napisał(a):acoq napisał(a):johnson napisał(a):Na tych 17tkach jest strasznie duzo gumy.
Wszystko to kwestia priorytetów, a dla mnie najważniejszy to możliwość spokojniejszego ślizgania się zimą po śniegu. W tym temacie w moim przypadku estetyka nie ma nawet prawa głosuKażdy ma swój punkt widzenia i preferencje
A na 17tkach slizgasz sie spokojniej bo?
brzooza napisał(a):Powyżej zadałem pytanko, ktos by mógłby odpowiedzieć?
„Co sądzicie o borbetach ff1 do Leona 5f ? Oczywiście wersja 18” tańsza (19 są kute za ponad 10k)
Wg mnie bardzo ładne i chyba kupie zwłaszcza ze cena wydaje się przyzwoita 3100 za komplet
Kolor dark titan polished”
Pozdr
brzooza napisał(a):One podobne są do pretorii z golfa r, a tutaj tequilla je miał założone w Leonie limonce i wyglądały zacnie![]()
Ogólnie borbety to bardziej znana marka i myśle ze ok będą
piorun napisał(a):znalazlem oryginalne felgi Seat ale zapewne z innego modelu niz Leon, ET maja 33,
kowal186 napisał(a):Właśnie to jest ryzyko, masz racje ze lepiej sprawdzić. A zakładał ktoś opone 225/45 na takie koło, czy koniecznie 225/40?
brzooza napisał(a):Ok ale felgi tez sprawdzają? Tzn jeśli jest inne et, szerokość felgi albo średnica.
flito napisał(a):Fabryczny rozmiar kół dla Leon 5F - szerokość felg, ET, opony - tabela:
viewtopic.php?f=87&t=65934
dragonflymr napisał(a):Nie to żebym się czepiał ale w tej tabelce chyba brak Cupry 300 ST. Trochę wygląda jakby był na końcu obcięta i nie wszystkie pozycje widać. Zakładam też że można zignorować opis Opony letnie - czyli te same rozmiary stosują się do zimowych?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość