Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
celinskip napisał(a):Alu tylko o nie dbaj
florek napisał(a):lepiej na stalowe bo sól ich tak nie zniszczy jak alusy, chyba że będziesz je często pielęgnował, chciałem też stalowe ale nie opłaca mi się dlatego drugi sezon będę na alusach jechał i nic złego się nie dzieję, tylko ja jeździłem co dwa tygodnie na myjnie samoobsługową aby spłukać sól dobrze.
grabarz18 napisał(a):Ja to nie wiem o co wam chodzi z tymi felgami aluminiowymi i z zimą... odkąd pamiętam na zimę zawsze zakładam alusy, nie myję ich codziennie ani nic z tych rzeczy, raczej normalnie czas od czasu i nigdy jeszcze nic złego mi się z nimi nie działo. Owszem, jak macie felgi z kategorii "dobre, tanie i chińskie" to się nie ma co dziwić, że odłazi z nich wszystko... ale to nawet zimy nie trzeba...
wiechec89 napisał(a):Ja mam Sottozero 2 w 1P i polecam. Żadnych problemów. Dobrze trzyma szczególnie na świeżym śniegu.
Tom-Tdi napisał(a):-Pirelli SottoZero 2
misiek_t napisał(a):Ja w tym sezonie zdecydowałem się na Pirelli SottoZero 2. Co prawda aż tak śnieżnej zimy nie było by móc dokładnie sprawdzić opony, ale te parę tygodni śnieżnych wystarczyło by stwierdzić że radzą sobie zdecydowanie lepiej niż poprzednie które miałem czyli Michelin Alpin. Nie pamiętam dokładnie która seria, ale były z 2008r. Dodatkowo opony nie są głośne przy dużych prędkościach (przy małych też nie, bo pewnie ktoś dociekliwy zaraz zapyta)
pozdr...
Fatum napisał(a):panowiedostałem juz odpowiedz ,ze na stal ET 45 6,5J 16'' wejdzie spokojnie 205/55 a co by było jakbym dał 205/50 ?
nucek napisał(a):A, co tu założyć na zimę do leona 4x4 ARL ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości