Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
johnny napisał(a):Pytanie może trochę z innej beczki, ale nie chce zakładać niepotrzebnie nowego tematu.
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z jazdą w zimie na oponach osiemnastkach? Zastanawiam się czy nie będzie problemów z przyczepnoscia bo rozmiar opony 245/40?
BartekLeon2010 napisał(a):Moim zdaniem kolega powinien zmienić na co najwyżej 16 cali, albo nawet 15.
grabarz18 napisał(a):BartekLeon2010 napisał(a):Moim zdaniem kolega powinien zmienić na co najwyżej 16 cali, albo nawet 15.
Ale bierzesz pod uwagę tak doradzając, że niektórzy nie mogą zakładać mniejszych kół niż powiedzmy 17" z uwagi na hamulce?
martig napisał(a):johnny, śmigaj na 18, ja co pawda zimą jezdze na 17, ale znam przynajmniej 2 osoby które zimą w Loe II CUpra smigały na 18 i to letnich, wiec sie da, a jak założysz zimówki i bedziesz po GD smigął a nie w bardzo cięzkich warunkach to da rade, sam w tym roku sie nad 18 zastanawiam , bo mam fajne fele 18 na zimówka do wziecia w bardzo dobrejcenie
qczarq napisał(a):Ja śmigałem zeszłej zimy na 225x40xr18 i zero problemów. Fakt, że felgi muszą być łatwe do mycia.
grzybek napisał(a):oponapl, sugerujesz ze opona kierunkowa bedzie cichsza od asymetryka?
ze gorzej odprowadzi snieg i bloto posniegowe?![]()
pyt nr 2: nokian i nowoczesnosc bieznika?
OK wprowadzili WRA3 WRD3 itp ale LEPSZY sklad mieszanki?
lepszy od czego ? co ma Nokian lepszego od konkurencji w klasie premium pod ktora sie na sile podpina?![]()
kolego fajny masz nick.... ale tutaj wypowiadamy sie obiektywnie !
poprzyj swoje argumentami ! czym jest nokian ? (nie myl ze mowie ze to chłam bo sam używam) ale czy tylko Nokian ?
smierdzi mi tu marketingiem...... ! ptaszek lubi latać ! (mysle ze wiesz o czym mowie)
zaraz mi wmówisz ze Diplomat jest lepszy od Kelly a Matador to to samo co Continental ....
zapewne Nexen kopiuje biezniki GoodYeara F1 a Wanli to jest to !![]()
dlaczego nie reklamujesz PROFILa? przeciez to jezdzi i zarabia Wam pieniażki.......
jeszcze raz pisze ! TUTAJ piszemy obiektywnie a nie kierunkujemy klienta !
pzdr
Hormonek napisał(a):Witajcie PanowieMam w swoim seacie opony 195/65/15. I mam taką sprawę do Was
Czy jak założę opony 205/60/16 to będzie dobrze ? albo 215/60/16 ; )
jeremi24 napisał(a):Chciałbym założyć w moim Leonie 1,9tdi opony zimowe 195/65/15(zostaly po poprzednim samochodzie). Chcę kupić stalowe felgi. Jakie parametry muszą posiadać? ET, rozstaw śrub itp...?
jeremi24 napisał(a):Chciałbym założyć w moim Leonie 1,9tdi opony zimowe 195/65/15(zostaly po poprzednim samochodzie). Chcę kupić stalowe felgi. Jakie parametry muszą posiadać? ET, rozstaw śrub itp...?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości