Pozdrawiam
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Moga byc kiedys UGP5 była jedna z lepszych opon na zime potem chyba konkurencja troszke ja wyprzedzila ale jak masz dobra cene to mozna brac.bono napisał(a):Goodyear Ultra Grip 7 195/65 R15 ?
Jak przyjda pierwsze objawy zimybono napisał(a):I Kiedy planujecie wymianą na zimówki ?
Raczej nieDavid_TDi napisał(a):Zdania co do opon pirelli sa podzielone , ale to musi o czyms swiadczyc .
Tez mialem takie w poprzednim Leonie 195/65/15 w FR na zime mam 225/45/17 i sa zdecydowanie lepszeJeździłem na GY poprzednim modelu Ultra Grip 5 a teraz mam Dunlopy WS M3 i jest duża róźnica na korzyść Dunlopa.
Tonny S napisał(a):David_TDi, zakladasz 2 prawie identyczny temat w przeciagu 2 tygodni - zapoznaj sie z regulaminem![]()
Odnosnie opon zimowych to w 15' niewazne ktore zalozysz to w ogolnej ocenie wszystkie wyjda podobnie - wszystkie w/w sa b. dobrymi oponami.Raczej nieDavid_TDi napisał(a):Zdania co do opon pirelli sa podzielone , ale to musi o czyms swiadczyc .
Polecam Bridgestone LM 25Tez mialem takie w poprzednim Leonie 195/65/15 w FR na zime mam 225/45/17 i sa zdecydowanie lepszeJeździłem na GY poprzednim modelu Ultra Grip 5 a teraz mam Dunlopy WS M3 i jest duża róźnica na korzyść Dunlopa.mimo duzej szerokosci no ale nie wyobrazam sobie smigania na 15' czy 16' przy 190 KM na osce
przy 110+ 15' juz nie dawala rady
David_TDi napisał(a):SOTTOZERO - PIRELLI
ULTRA GRIP 7 - GOODYEAR
SP WINTER SPORT M3 - DUNLOP
Tonny S napisał(a):robert.gda, bylo o tym w zeszlym roku poszukaj
Micz napisał(a):MA byc sroga zima i duzo śniegu więc jak chyba zaryzykuje w 185/60/16 Na asfalcie będzie kiszka ale za to na sniegu i ciapie mi się będzie lepiej dużo trzymał.
AdamTower napisał(a):Stare mity, że im węższa opona tym lepsza
AdamTower napisał(a):Czyli musisz się sam przekonać
Streat napisał(a):majac tyle momentu co Ty to bedziesz walczyl z samochodem - jak lepiej dodasz gazu. Ja bym na zime juz nie zakladal 195
gajdar napisał(a):tomecki, ja jezdzilem na takich w Ibizie i byłem zadowolony
Najlepiej wjedz na MAHA i sprawdz co masz bo na 99% jest wiecejMicz napisał(a):Teraz może lepiej mi się będzie jeździc przy 310NM.
Micz napisał(a):może z programem na wiosne poczekam no sam nie wiem
co to oznacza, że odprowadza o połowe mniej? że jest aquaplaning i nie nadąża odprowadzać czy że z racji profilu i szerokości mniej musi odprowadzać?vortis napisał(a):175 prawie o połowe mniej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości