Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Limak9 napisał(a):Wartości 2.9 i 2.7 masz podane dla 19". Ja pompuje 3 bary w ST280
Pelikson napisał(a):Strasznie dużo ładujecie wiatru w koła![]()
Przód: 2.6, tył 2.4
Na torze najlepiej mi się jeździło i opona najlepiej kleiła na 2.1 wszystkie 4 koła ( na zimno ).
gumbas napisał(a):Wskazało Ci mało czy dostałeś błąd ciśnienia?
BTW ja no drodze mam 2.7 - wg zaleceń, a na tor 2.4, ale na następnej wizycie zrzucam na 2.2
sztolpenOS napisał(a):gumbas napisał(a):Wskazało Ci mało czy dostałeś błąd ciśnienia?
BTW ja no drodze mam 2.7 - wg zaleceń, a na tor 2.4, ale na następnej wizycie zrzucam na 2.2
Był komunikat: "Spadek ciśnienia opona prawy tył", coś w tym stylu.
Byłem przed chwilą sprawdzić, miałem: przód 3.5/tył 3,2 <- chyba w salonie trochę przesadzili? Dlaczego tak pompują?
Wyssałem tak, żeby każda opona miała po 3 i przyznam, że faktycznie jedzie się przyjemniej.
Pelikson napisał(a):Strasznie dużo ładujecie wiatru w koła![]()
Na torze najlepiej mi się jeździło i opona najlepiej kleiła na 2.1 wszystkie 4 koła ( na zimno ).
melbion napisał(a):Pelikson napisał(a):Strasznie dużo ładujecie wiatru w koła![]()
Właśnie zszedłem do 2.6 i 2.5 i jest znacznie lepiej niż SEAT nakazuje. Przede wszystkim zdecydowanie lepiej wybiera nierówności, nie wiem jaki to ma wpływ na spalanie, ale chyba niewielki.
Ja u siebie na 18 wg klapki mam 2,4 przód i 2,1 tył tylko Fr 1.8TSI, ale jak czytam wasze posty to duzo do pieca walicie[emoji23]szadubaba napisał(a):Zmienial ktos na zime z 19 na 18 225/40? Ile pompujecie?
Mam na naklejce 2.7 i 2.4 ale pamietam, ze na Pirelli dobijalo. Nie wiem ile mi na wulkanizacji do 18" wpompowali to na zas pytam co dajecie i jakie odczucia2.6 i 2.5 wydaje sie ok.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości