michał kozak napisał(a):Ja po przejechaniu sezonu na felgach Toora T 950 , mogę powiedzieć że Toora tą bardzo kiepskie , cena nie adekwatna do jakości .
Pierwszą felge skrzywiłem już po pierwszym dniu jazdy , po sezonie wyglądają bardzo średnio , są bardzo miękkie . Kiedy je kupowałem doradzano mi ATS że są pancerne w porównaniu do włoskiej Toory .
Fakt, ATS sa dobre, mocne. Dlatego kupuje DTC - bo 17tka wazy tylko 7kg [to np. ~7kg mniej od felg z TT - daje nam to na komplecie 28kg mniej na kolach - oczywiscie w przypadku TT]
Oryginalna felga z TS'a wazy okolo 11kg.
Lekka, mocna fela + dobra guma to podstawa
Na
www.oponytanio.pl sztuka 225/45R17 ToyoT1R kosztuje 450zl! Normlanie poldarmo!
Jezdzilem chwile na 17" nieoryginalnych, ale kolo od TS'a wazy 20kg, a tamto 25kg wazylo. I jesli chodzi o przyspieszanie na trasie bylo czuc wieksza bezwladnosc na ciezszym komplecie.
Nie wiem czy ktos juz widzial ta strone, ale link do mas roznych felg. Bardzo przydatny:
http://wheelweights.net/
Oczywiscie miedzy innymi dlatego nie zaloze 18" - traci sie sporo na osiagach [nie chodzi tylko o wage, ale o srednice - im dalej od srodka = ciezej, tym gorzej] + wieczna schiza czy nie zostana pokrzywione.