Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
siemi1 napisał(a):1. mam takie pytanie: poinformowano mnie ze samochód naprawiany musi być do stanu jaki był poprzednio na oryginalnych częściach, co w przypadku gdy wyjdzie ze wartość naprawy przekroczy 100% czy przy takim uszkodzeniu jest to możliwe? (w AC mam wpisana wartość 25.000zł)
2. Na co należy zwrócić uwagę przy rzeczoznawcy z Hestii aby kitu nie nawciskał?
3. Czy lepiej załatwić dodatkowo jakiegoś niezależnego rzeczoznawce np:PZMOT czy mogę równie dobrze powolac taka osobę później??
Z tego co się dowiedziałem to najpewniej całość ok 1 mies potrwa jeśli papierologia pójdzie sprawnie.
Foto po zdarzeniu:
http://picasaweb.google.com/piotr.siemi ... YL1qP2UCQ#
Co byście mogli doradzić?
EDIT: Poprawione.
agin napisał(a):1. Szkoda całkowita jest przy uszkodzeniu 70% wartości auta
Kozak napisał(a):agin napisał(a):1. Szkoda całkowita jest przy uszkodzeniu 70% wartości auta
szkoda calkowita likwidowana z OC sprawcy jest w chwili gdy koszt naprawy przekroczy 100 % wartości samochodu![]()
a o takiej sytuacji tu piszemy
jeżeli szkoda jest likwidowana z AC to wówczas jest 70 % wartości samochodu
Kozak napisał(a):szkoda calkowita likwidowana z OC sprawcy jest w chwili gdy koszt naprawy przekroczy 100 % wartości samochodu a o takiej sytuacji tu piszemy
jeżeli szkoda jest likwidowana z AC to wówczas jest 70 % wartości samochodu
kornat napisał(a):Czy teraz się coś zmieniło? Ja rok temu miałem z OC spawcy i szkoda całkowita była po przekroczeniu 70% (w PZU).
Arek_ napisał(a):może ja się mylę
Kozak napisał(a):Arek_, ja jakoś dotychczas dwa razy na niej skorzystałem
Arek_ napisał(a):Ja np lepiej wyszedłem jak sprzedałem auto przez allegro a nie przez ofertę w ich licytacji.
Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości