Rozmawiałem, z Nim i na pytanie jak mu się podobają pomalowane elementy: On na to, że jedna popelina, normalnie masakra, ja bym takiego auta nie kupił.
To ja mu mówię, że on to malował!!:)
A On, no rzeczywiście pamiętam i o co chodzi.
Ja mówię że poprawić trzeba bo auto pokaleczone jest przez niego.
On mi na to, że to szpachla "siadła" i tego nie da się dobrze zrobić.
Gość mnie rozbawił, aż mu się w twarz zaśmiałem, bo gdyby się przyłożył, to napewno by to przy szpachlował dobrze i pomalował, później zmatował i znów pomalował, ale nie chciało się, bo roboty dużo a kasa ta sama:/:/
Gość jak uparty mi tłumaczy że nie da się dobrze tego zrobić, to ja mu że jak nie chce tego robić to niech mi zwróci kasę za maskę i nadkole, i wtedy mu mina zrzedła:) stwierdził że może to pomalować ale za miesiąc może dwa.
niedzwiedz11 napisał(a):a ile dni naprawiał ci auto? wątpię ze szlifował grubym papierem, aż takim partaczem pewnie nie jest, raczej zrobił papierem drobnym np. 400 ale za szybko wszystko zrobił, szpachel "siadł", stąd teraz widać te miejsca. dodatkowo zapytaj ile warstw podkładu ci położył oraz jaki to był podkład?epoksyd czy mokro- mokro... do tego jaka baza, wodna czy rozcieńczalnik. poza tym czy wygrzewał wszystko czy nie.to są dość istotne szczegóły, którymi ty później możesz coś wywalczyć.
Co do tej wypowiedzi, się mogę zgodzić, bo 2 lakierników powiedziało mi to samo. Auto robił tydzień. co do sposobu malowania to nie wiem ale coś spartaczył bo malujemy u mnie w firmie i czasami się coś szpachluje i nigdy nie ma takich problemów jak to co on zrobił. Z tym że my malujemy konstrukcje stalowe.
Bo w tym wszystkim nie rozumiem jednej rzeczy, wiem że maska była już szpachlowana jest tam ok 2 mm szpachli, wiem bo jak potrąciłem sarnę to delikatnie się zgięła maska i pękła szpachla w jednym miejscu. I koleś mi tłumaczy że szpachla, którą nałożył siadła i widać jak była szlifowana, to dlaczego nie było takich rzeczy widać jak poprzedni właściciele malowali maskę i wtedy była szpachlowana.? czemu wtedy nie siadła a teraz tak?
Jedyne wytłumaczenie to że źle to zrobił i tyle. A on dalej swoje że nie da się tego zrobić.
Opadają mi ręce. Pozdrawiam Lasotek
Patrzę w lustro codziennie rano, jestem coraz przystojniejszy- ale dzisiaj to już przesadziłem!!
Był Leon 1M 1.8 APG, Jest Octavia 1.8T+ AUM