Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Rdzewiejąca maska

Porady odnośnie napraw blacharskich, malowania itp.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Rdzewiejąca maska

Postprzez ktoosiu » 16 października 2016, 19:27

cześć, czy to prawda że w leonie I często maska rdzewieje? byłem dziś oglądać jednego i lakier maski pękał, była dość mocno zeżarta od spodu, sprzedający twierdził że ten typ tak ma, ale ciężko mi cokolwiek na ten temat znaleźć
ktoosiu
Stella
Stella

Auto: Leon 1
Silnik: TDI pompowtryski PD

Reklama

Re: Rdzewiejąca maska

Postprzez tatian » 16 października 2016, 19:35

Nie ma. Jak lakier pękał to pewnie pod spodem był szpachel. Wiadomo jak dostaniesz np. kamieniem i zerwie się lakier to w tym miejscu może rzeczywiście z czasem zrobić się ognisko rdzy, ale na pewno nie jest tak jak Ci facet kit wciska.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez PaVLo » 17 października 2016, 07:12

Ten typ tak nie ma, jak jest pordzewiała to auto miało pewnie przygodę i źle ją zrobili (na Twoje szczęście). Jak kupowałem to widziałem różne kwiatki, od pordzewiałego dachu, po wspawane kawałki blachy w próg i pękający lakier na drzwiach czy nierówne szpary w elementach karoserii. Trzeba bardzo uważać na wszelkie "okazje" i mieć w zapasie elektroniczny miernik lakieru lub znajomego lakiernika :).
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Seven25 » 16 listopada 2016, 07:26

Jeśli chodzi o maskę to rdzewieją tylko po strzale, jak była zgięta i prostowana, to po bokach są takie jakby silikonowe uszczelnienia i jak się maska zegnie, to one się kruszą i potem podchodzi woda i bierze maske po bokach przy rantach ;), a jak popękany lakier to patefonowo zrobiona szpachla. Co do dachu to lubią "bąbelki" wychodzić przy tym plastikowym pasku który jest po dwóch stronach dachu, buda niestety pracuje, a plastik trochę inaczej reaguje na temp, niż blacha i czasami wytrze w pojedynczych punktach lakier i też woda podchodzi.
Seven25
Sport
Sport

Auto: Cupra4
Silnik: benzyna 2.8 V6

Postprzez Marcin2 » 19 grudnia 2016, 08:36

U mnie jest po rdzewiała z przodu z wierzchu są już miejsca gdzie nie ma farby a od spodu się sypie. Na drzwiach też wychodzą bąble.
Sprawdzałem kiedyś miernikiem to jeśli jest pomalowana maska to jest to zrobione jak bardzo dobrze bo miernik nie wykazywał różnic. Np jak mam klepaną tylną klapę to jest tam prawie milimetr szpachli i od spodu widać uderzenia po klepaniu. Rok 2001
Marcin2
Stella
Stella

Auto: Seat
Silnik: ASV 1.9

Postprzez PaVLo » 19 grudnia 2016, 11:11

Mam ten sam rocznik i nic nie rdzewieje, oprócz elementów zawieszenia i podwozia, ale to normalne.
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT
Silnik: ARL 1.9

Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze