Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
LuisLeon napisał(a):A więc tak dałem za niego 12ty. jeździłem 3 miesiące. Sprzedam resztę części za te 2 tys i co?? Dołożę 5 tys i bd jeździł dalej. A gdzie opłaty, rejestracja itd? No na 80% jestem za naprawą Lesosia
Martinus1985 napisał(a):To i jak się wypowiem.
Jeśli postanowiłeś, że chcesz remontować to ok i szanuje Twoją decyzję.
Na Twoim miejscu teraz bym kupił całego Leona anglik ale z silnikiem 1,8T i od razu zrobił swap
Bo 1.4 to nawet się nie czołga a o jeździe to można zapomnieć .
wojtekk napisał(a):Ja na Twoim miejscu dogadal bym sie z jakims znajomym w sprawie tego dzwona, np ze znajomy wymusil Ci pierwszenstwo i nie miales gdzie uciekac, dal bys mu kase na zwyzke i ew mandat, a reszte kasy bys mial na naprawe swojego auta z jego ubezpieczenia. pozdro
adam1.9TDI napisał(a):wojtekk napisał(a):Ja na Twoim miejscu dogadal bym sie z jakims znajomym w sprawie tego dzwona, np ze znajomy wymusil Ci pierwszenstwo i nie miales gdzie uciekac, dal bys mu kase na zwyzke i ew mandat, a reszte kasy bys mial na naprawe swojego auta z jego ubezpieczenia. pozdro
Ciekaw jestem czy taki myk by sie udał gdyz z tego co wiem auto sprawcy jest oglądane przez rzeczoznawce lub sprawca robi zdjęcia uszkodzeń wynikłych w kolizji.
W sumie Ty wjechales do rowu bo Ci wymusil wiec on nie musi miec uszkodzeń wiec w tym przypadku pewnie by sie udalo.
[/quote]LuisLeon napisał(a):Mam pytanko, pewnie wielu to blacharzy... Mam delikatnie skrzywioną podłużnicę.Skrzywienie jest boczne nie wzdłużne, czyli w stronę silnika. Podłużnica ugięta jest na odległości poduszka silnika prawa- końca podłużnicy(pas przedni). Mam pytanko jak ją naciągnąć. Próbowałem bloczkiem , ale się boję że uszkodzę elementy zawieszenia przedniego. Trzeba ją naciągnąć 1cm (tyle brakuje do otworów aby zgrał się pas przedni)
Macie może jakieś sugestie??
ufo22222 napisał(a):o wszystko będziesz pytać?
wojtekk napisał(a):Chyba poto jest forum >? a co szkoda ci miejsca na serwerze ? Jak nie masz checi odpowiadac to zamilcz i nic nie pisz najlepiej
LuisLeon napisał(a):Ze szkoła to jest tak- więcej teorii niż praktyki. Teoria też ważna ale co to jest 1 dzień tygodniowo praktyki
LuisLeon napisał(a):Teraz pytanko, jak ściągnąć korbkę od podnoszenia szyb w tylnych drzwiach??
Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość