tydzien temu mialem stluczke z Mojej winy.Holownik odstawil auto do Auto-Mlynarski na ul Chodecka 1a
Dostalem jakies papierki podpisalem,dali autko ktore zwrocilem po 2dniach z uwagi na duze koszty paliwka ktore ten smok 1.2 litra pochlanial(10-11l) w trasa 80% 20% miasto)
To ze tam licza sobie 200zl/dzien za auto co daje 400zl
500zl za rozebranie auta i 30zl parking to mneijsza o to:)
Dostalem nie tak mocno w kolo, lekko drzwi porysowane,nadkole.
z przodu z bardzo mala predkoscia(toczylem sie) wjechalem w slupek przy chodniku.
Dzis bylem w firmie i cos krecili ze bedzie szkoda calkowita na 90% jak ja autko mialem ubezpieczone na 20tys.I bedziemy sie dogadywac jakie wstawic czesci.
Ze ubezpieczyciel jeszcze nie okreslil bo tylko foto zrobil.
Co tam dziwna gatka byla o to wszystko.Zebym szybko podpisal cesje. i czy bedziemy robic auto.upowaznienie ktore niby napisalem na kartce papieru poswiadczone przez urzad gminy nie jest wystarczajace??!!
O co w tym wszystkim chodzi?
Cos mowila ta pani o jakims rzeczoznawcy ze to od niej cos tam zalezy jak bedzie dokladnie wpisane i ze lepiej bedzie jak podpisze cesje i auto bedzie robione u nich.
Chyba takie rozwiazanie nie jest zbyt dobre dla Mnie?(szkoda calkowita)
bardzo sie zdziwilem ze kwota roboty moze przewyzszyc wartosc auta.
Lista czesci ktore pameitam z wyceny:
lewe drzwi
lewe nadkole
felga +opona
wahacz ,amorek,drozek kierowniczy
2 lapmy (urwaly sie zaczepy z jednej a druga nie ma 1 go zaczepu)
maska(male wgniecenie z przodu przy znaczku S takie 2cm dlugosci.
zderzak
i tu co dziwne
chlodnica,wzmocnienie przednie oraz chlodnica klimy<szok>
Urwala sie lekko klapa od dolu silnika(taka oslonka) i tego nie bylo na wycenie.
jeszcze kierunki z lewej strony.
Mozecie cos doradzic bo jestem 1szy raz w takiej sytuacji.
Dzis byla jakas mowa ze jak bedzie wycena calkowita to drzwi i nadkole beda ze szrotu:)
a ja mialem w HDI pakiet ze nawet kosztow amortyzacji sie nie potraca(dodatkowy pakiet)
czy od decyzji wyceny mozna sie odwolac w przypadku AC?
i czy moge odwolac sie od szkody calkowitej?
prosze o pomoc.
ps jesli chodzi o chlodnice to jest przy tuningu na 170-180 km ktory planuej to jest jakis sens zeby brac inna?bo pamietam ze IC sie wymienia ale o chlodnicy z przodu ...
[ Dodano: Pią 07 Maj, 2010 ]
Nikt nie jest w stanie pomoc?
Nie wiem zbytnio co zrobic.Czy zabrac od nich to auto i poniesc te koszty ok 1000zl
bo oni chca zebym podpisal ta cesje i jakas zgode na wstawienie uzywanych czesci(2 elementow)
Jak zapytalem pania o mozliwosc zabrania starych czesci to troche sie zmieszala i powiedziala ze tak ale dopiero po wplynieciu pieniedzy z hdi na ich konto.
Problemem jest to ze ja nic nie wiem od rzeczoznawcy.
Ona mowi ze szkoda calkowita po rozmowie dzisiejszej
Poprosilem ja o przygotowanie kosztorysu jakie beda czesci wstawiane
to powiedziala ze dopiero jak podpisze cesje.
to jakies jaja sa.
rozumiem ze zaklad dopiero w pon bedzie mial wycene szkody ale podpisujac cesje juz nie moge zabrac auta i robic tego w innym warsztacie.