Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon 1M lakier za drzwiami

Porady odnośnie napraw blacharskich, malowania itp.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon 1M lakier za drzwiami

Postprzez Seven25 » 4 sierpnia 2016, 08:17

Witam. Kupiłem Leona 1M FR, kolor czerwony. Mam dylemat bo za drZwiami przednimi od zawiasów patrząc w stronę komory silnika i tego plastiku między blotnikiem, a ćwiartką tak jakby przebijala mi w pewnych miejscach baza :shock:. Auto było sprawdzane, przez dwóch blacharzy- lakierników jeden przy zakupie drugi, potem jak to zobaczyłem, goście z ogromnym doświadczeniem z 30 lat jeden, drugi pewnie ze 20. Auto zbadane czujnikiem lakieru wszystkie pomiary praktycznie do 120 mikronów. Lakiernik u którego byłem po zobaczeniu problemu stwierdził, że nie ma się czym przejmować bo on tam nie widzi, żeby było coś grzebane i fabryczne zgrzewy pod uszczelkami, co sam też sprawdzałem. Auto jest ogólnie w porządnym stanie, z tego co ja zauważyłem, Lampy w oryginale, plastiki pod maską wszystkie, od aku, nad atrapą przy zamku itp, atrapy tak samo, wszędzie spinki tam gdzie powinny być, plastiki za błotnikami, wygluszenie pod maską. Na auto się nie napalilem, bo chciałem ładne i dobre auto. Stąd też jechałem z kimś kto się zna. Ogólnie, to już sam nie wiem co O tym myśleć i mam lekki dezorient :roll:
P.S jak się wewalilem w zły dział proszę o przeniesienie.

-- 4 sie 2016, o 09:15 --

To może inaczej jest na forum ktoś, kto może mi jeszcze podpowiedzieć co sprawdzić, aby się dowiedzieć, czy z autem nie było coś poważniejszego, bo chce mieć bezpieczne auto. Bo mnie to męczy trochę. A nie chciałbym "odwieźć" tego auta :D. Ja rozumiem, że to nie jest nowe auto, może być i nawet całe pomalowane, ale niunia żadnej druciarni, spawania i cięcia.
Seven25
Sport
Sport

Auto: Cupra4
Silnik: benzyna 2.8 V6

Reklama

Re: Leon 1M lakier za drzwiami

Postprzez z0neee » 12 listopada 2016, 07:28

dwóch lakierników stwierdziło, że wszystko jest ok a Ty nadal drążysz temat :)

jakbym siebie widział :mrgreen:

zrób zdjęcie tego miejsca
https://www.facebook.com/leonbyz0neee/ <--- moje cudo
viewtopic.php?f=32&t=53696
z0neee
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: AXR 1.9

Postprzez ksl » 12 listopada 2016, 15:56

Zrob foty, szczegolnie foto spod maski
Obrazek
CupraR333 1P MY12 TRACK TOY
CupraR 4drive 5F ST Family car

Obrazek

http://www.youtube.com/user/MultiKsl
ksl
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: LCR++
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez Seven25 » 15 listopada 2016, 06:39

Okazało się, że Seat tak odjebal sprawę :mrgreen: , auto całe w oryginale, sprawdzane jeszcze na ASO i jeszcze 3 czujnikami i wszystko jak za pierwszym razem :-D, chyba że jakiś przechuj to robił i potrafi oszukać wszystko nawet czujnik :D, ale w PL auto nie było malowane, bo rozmawiałem na FB z Niemcem do którego należał Leonidas i auto w całości przyjechało, ale chyba za jakiś czas oddam do lakiernika, żeby mi to zapylił ;P fotki jak dam radę to zrobię ale ciężko to złapać bo w takich miejscach, że słaby dostęp
Seven25
Sport
Sport

Auto: Cupra4
Silnik: benzyna 2.8 V6

Postprzez z0neee » 15 listopada 2016, 17:29

no i widzisz :)

w ogól 1m są średnio wykonane jeśli chodzi o blacherke :)
no ranty drzwi od wewnatrz, też myślałem że moje auto składany było z 3-4 leonów aż zobaczyłem w innym w 100% oryginalnym i tak sako miał :)
https://www.facebook.com/leonbyz0neee/ <--- moje cudo
viewtopic.php?f=32&t=53696
z0neee
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: AXR 1.9

Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze