Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
KAI napisał(a):Panowie, bez paniki - mój wątek o drobnym ubytku:
viewtopic.php?f=87&t=48103&p=571081&hilit=g13#p571081
To było przy przebiegu około 15k km. Teraz jest 40k km i od czasu tej jednej dolewki jest wszystko OK.
-- 28 sierpnia 2015, 19:38 --
Auto w ASO. Czekają na części z VGP. Z tego co zrozumiałem, to wymienią 06L121111G
viewtopic.php?f=89&t=48786&p=582967&hilit=termostat#p582967
-- 14 września 2015, 09:17 --
Część 06L121111H wymieniona u mnie 07.09.2015.
Więc jednak tych ubytków nie ma co lekceważyć.
bmelon napisał(a):Dzisiaj próba cisnieniowa wykazała nieszczelność. Panowie z ASO powiedzieli, że muszą zadać pytanie gwarantowi co z tym zrobić i będą mnie informować co dalej.
KAI napisał(a):bmelon napisał(a):Dzisiaj próba cisnieniowa wykazała nieszczelność. Panowie z ASO powiedzieli, że muszą zadać pytanie gwarantowi co z tym zrobić i będą mnie informować co dalej.
No tak. Bo wymienić nieszczelny element to zbyt oczywiste... trzeba się zastanowić i przedyskutować.
Swoją drogą - powiedzieli Ci co jest nieszczelne? Chłodnica, przewody, termostat/pompa..?
Radzi89 napisał(a):Kupilem koncentrat i dolalem jakies 200 ml. Przebieg auta 1600 km.
KAI napisał(a):Jest napisane, że jest już rozcieńczony na -35C więc wlewaj jak jest.
Tak tylko jeszcze raz przypomną - do 5F ma być G13 / G12++
Jest napisane, że to płyn - więc nie koncentrat - więc rozcieńczonymichu napisał(a):Gdzie tam jest napisane że już rozcienczony?
Jak w normie, jak poniżej dolnej kreski w sumie już jest?myszazwc napisał(a):Jest w normie jeździć i obserwować
Trochę wczoraj pojezdziłem i jak już zjechałem do garażu, to pomaleńku odkręcałem korek.wanraf89 napisał(a):Powiedz jak sprawdzales poziom? Otwierales zbornik wyrownawczy na zimnym silniku? Jest tak ogolnie ze to 30 tys km moze ubywac bo niby przez ten czas silnik sie odpowoetrza...jezeli dosc w szybkim tempie bedzie ubywac zapewne obudowa termostati do wymiany.
B3N napisał(a):Mityczne odpowietrzanieTaaaa...
Może mi ktoś wyjaśnić jak układ sam ma się odpowietrzyć skoro jest szczelnie zamknięty?
Sam z siebie się odpowietrzy? Magicznie?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości