Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Końcówki układu wydechowego...

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Końcówki układu wydechowego...

Postprzez EmJot » 30 września 2015, 20:57

No właśnie, czy macie u siebie założone jakieś ozdobne końcówki wydechu? Czy ktoś mógłby się pochwalić zdjęciem?
W Golfie założyłem chromowane, bo do Golfa mi to pasowało i faktycznie świetnie pasuje. Do Leona mam wątpliwości... do sportowego charakteru auta pasuje mi wygląd tej surowej blachy końcówek ;-)) No ale chciałoby się mieć optycznie większe te rurki ;-) No więc zakładać chrom czy nie? A może założyć czarne? (no ale czarne "wyszczupla" ;-p).
EmJot
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Końcówki układu wydechowego...

Postprzez bzykofm » 1 października 2015, 19:09

Zdjęcia kiepskie , telefonem, ale tak to mniej więcej wygląda:

Obrazek

Obrazek

Mi się podobają :D z tego co pamiętam to 76mm, aczkolwiek to nie chrom tylko polerowana kwasówka, z dyfuzorami.
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez EmJot » 1 października 2015, 19:51

bzykofm napisał(a): (...) z tego co pamiętam to 76mm, aczkolwiek to nie chrom tylko polerowana kwasówka, z dyfuzorami.

Słuszny rozmiar ;-D Jakaś konkretna firma czy no name? Twoje zdjęcie wyjaśniło mi jedno... kolor nie ma znaczenia - rozmiar ma znaczenie ;-D
Oryginalne nakładki mają zbyt grube "ringi" (patrząc od tyłu samochodu) w stosunku do całkowitej średnicy rury i wygląda to trochę śmiesznie.
Zwiększając średnicę przy tej samej grubości ""ringów" wydech wygląda o zdecydowanie bardziej sportowo.
EmJot
Sport
Sport

Postprzez bzykofm » 1 października 2015, 23:29

EmJot napisał(a): Jakaś konkretna firma czy no name?

Bardzo konkretna, wyczaiłem ich w samochodzie marzeń kup i zrób :-)

http://www.el-tec.pl/pl/index.html

zobacz w zakładce "końcówki tłumików",
moje to "proste z dyfuzorem i powijanym rantem" i to nie jest nakładka, końcówka dospawana, 350zł z montażem.

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Postprzez EmJot » 7 października 2015, 13:10

[quote="bzykofm" Bardzo konkretna, wyczaiłem ich w samochodzie marzeń kup i zrób :-) http://www.el-tec.pl/pl/index.html zobacz w zakładce "końcówki tłumików", moje to "proste z dyfuzorem i powijanym rantem" i to nie jest nakładka, końcówka dospawana, 350zł z montażem.[/quote]

Brawo za spostrzegawczość ;-) Ja dopiero 3 dni temu (po Twoim poście) zauważyłem, że nazwę firmy napisali pod nazwiskiem gościa, który gadał ;-) Końcówki ładne i porządne, ale ja póki co nie zdecyduję się na końcówki spawane :-/ Poczekam aż wymyślą jakieś "tandetne" OEM nakładki ;-) A propos wydechu do Twojego Leona to może coś takiego? http://i.imgur.com/8Jt4T.jpg :D
EmJot
Sport
Sport

Postprzez bzykofm » 7 października 2015, 15:27

EmJot napisał(a):A propos wydechu do Twojego Leona to może coś takiego? http://i.imgur.com/8Jt4T.jpg

:-D raczej nie, nie jeździłbym takim "odkurzaczem", kwestia gustu oczywiście. Na zmianę wydechu zdecyduję jak fabryczny zacznie mi się sypać i na pewno będzie robiony w tym samym miejscu, a końcówka będzie taka sama albo ta sama o ile się da :-)

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Postprzez Nanako » 2 grudnia 2015, 13:22

To ja mam troszkę inny produkt i opinie odnośnie niego - http://lakiery24.com/lakiery-do-felg-i- ... 50-ml.html - jest to co prawda lakier do felg, ale czy istnieje możliwość, żeby go użyć właśnie do końcówki wydechu? Moja już nie wygląda za ładnie, ale jeszcze jakiś czas posłuży więc nie chce go wymieniać, a że zostało mi troszkę tego do felg to się zastanawiam czy nie można tego użyć? Ale pytanie czy wytrzyma to temperaturę wychedu? Ktoś jakieś doświadczenia w tym miał?
Nanako
Stella
Stella

Silnik: benzyna 1.6 16V

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne