Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Rękaw na narty

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Rękaw na narty

Postprzez Cyanide » 11 stycznia 2016, 13:40

Cześć, od MY16 Leony Cupra 5D (wersje ST Leona chyba już wcześniej) są wyposażone w otwór w kanapie do przewozu długich przedmiotów. Czy orientuje się ktoś z Was czy Seat sprzedaje odpowiedni rękaw do przewozu nart? Albo może VW ma taki rękaw do Golfa? Kiedy zadałem to pytanie w serwisie to wszyscy spojrzeli na mnie jak na wariata więc postanowiłem zapytać się na forum.
Cyanide
Sport
Sport

Auto: Cupra 280
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Re: Rękaw na narty

Postprzez janek1988 » 11 stycznia 2016, 13:58

Mówisz o pokrowcu na narty? Po co Ci pokrowiec z logo Volkswagena : )?
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Cyanide » 11 stycznia 2016, 14:04

Nie, co ty, pokrowiec mam. Chodzi mi o rękaw który mocujesz do uchwytów w bagażniku. Np. BMW coś takiego produkuje: http://www.shopbmwusa.com/Assets/images ... 2_3288.jpg
Cyanide
Sport
Sport

Postprzez old_school_baby » 11 stycznia 2016, 17:12

ja stosuję zwykłe gumy mocujące i nic mi po bagażniku nie lata, zwłaszcza że ten otwór w siedzeniu jest dosyć mały i sam w sobie trzyma narty/deski

Obrazek
old_school_baby
Signo
Signo

Auto: Leon 3 FR ST

Postprzez Cyanide » 11 stycznia 2016, 20:43

O latanie na zakrętach to się nie martwię, nie chce natomiast być zabitym przez narty przy jakimś wypadku więc tego typu gumy mocujące raczej nie są zbyt godnym zaufania rozwiązaniem.
Cyanide
Sport
Sport

Postprzez old_school_baby » 12 stycznia 2016, 14:54

hmm nie do końca rozumiem, ja mam zamykany pokrowiec i wystarczy że dobrze pokrowiec tymi gumami przyczepię i nie boję się że deski polecą do przodu
old_school_baby
Signo
Signo

Postprzez Cyanide » 12 stycznia 2016, 15:56

No nie wiem, jakoś jednak nie ufam temu do końca. Pewniej bym się czuł mając system który był sprawdzany w testach zderzeniowych.
Cyanide
Sport
Sport

Postprzez wsowa » 12 stycznia 2016, 21:59

Pokrowiec na narty który był sprawdzany w testach zderzeniowych... A ubranie które masz na sobie? A żony torebka? Też sprawdzane były?
wsowa
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 1.4 150KM
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Cyanide » 13 stycznia 2016, 01:30

Nie mam żony a ubranie nie jest kilkunastokilogramową paczką z ostrymi deskami zaraz za moimi plecami. Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać, wole wydać trochę kasy teraz a nie potem się martwić.
Cyanide
Sport
Sport

Postprzez facet01 » 13 stycznia 2016, 19:32

Cyanide napisał(a):Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać, wole wydać trochę kasy teraz a nie potem się martwić.

Miałem ten sam problem ale bagażnik+box robią swoje.
Po za tym co mi da rękaw jak na narty jeździ się w towarzystwie a przez taki rękaw mam tylko stracone miejsce w aucie.
facet01
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez old_school_baby » 13 stycznia 2016, 19:50

dla mnie to wygląda na szukanie dziury w całym, po pierwsze przelotka to tak jakby okienko, sprzęt nie poleci ci ani do góry, ani na boki, może się poruszać jedynie przód-tył, więc bierzesz taką gumkę przekładasz przez uchwyt w pokrowcu, zaczepiasz za uchwyty w bagażniku i gotowe, jestem pewny że wytrzyma dzwona, chyba że dzwon będzie tak duży że pół auta zgniecie to i testowany pokrowiec nic tu nie wniesie
poza tym sprzęt poleci na wprost, to co najwyżej rękę Ci obije...

co do bagażnika i boxa - jeździłem i hałas generujący box jest masakryczny, zwłaszcza jak jedzie się w Alpy to daje po głowie. Strata miejsca? nigdy nie pchałem się w 5 osób autem w Alpy bo to jak sardynki w puszce, poza tym, nie oszukujmy się, środkowe siedzenie do wygodnych nie należy i z dwojga złego wolę: 4 osoby - więcej miejsca i brak boxa - brak hałasu, niż ta druga konfiguracja ;)
old_school_baby
Signo
Signo

Postprzez piotrek84 » 13 stycznia 2016, 22:43

Cyanide napisał(a):Cześć, od MY16 Leony Cupra 5D (wersje ST Leona chyba już wcześniej) są wyposażone w otwór w kanapie do przewozu długich przedmiotów. Czy orientuje się ktoś z Was czy Seat sprzedaje odpowiedni rękaw do przewozu nart? Albo może VW ma taki rękaw do Golfa? Kiedy zadałem to pytanie w serwisie to wszyscy spojrzeli na mnie jak na wariata więc postanowiłem zapytać się na forum.

Kolego, sprawdź sklep online Škody albo w salonie VW. Škoda miała w ofercie rękaw. Wychodząc z założenia, że octavia i Leon to ta sama platforma, powinien pasować
piotrek84
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: leon 5f fr

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne