Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Drzwi przednie - wilgoć

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Drzwi przednie - wilgoć

Postprzez ccchickenn » 22 lutego 2016, 17:35

Witam,
ostatnio podczas wygłuszania przednich drzwi odkryłem, że w drzwiach zbiera się nie wielka ilość wody. Co prawda cała blacha jest "opryskana" jakąś "gumową" substancją, ale dalej wydaje mi się to dziwne. Po odchyleniu dolnej uszczelki drzwi widoczne sa otwory, przez które pewnie ta woda wlatuje i wylatuje. Czy ktoś z Was spotkał się już z taką sytuacją? Przepraszam jeśli powielam temat, ale znalazłem tylko temat dot. wody zbierającej się na progach.

Pozdrawiam
ccchickenn
Stella
Stella

Auto: Leon 2.0 TDI
Silnik: CHGA 1.6

Reklama

Re: Drzwi przednie - wilgoć

Postprzez facet01 » 22 lutego 2016, 17:41

:shock: Muszę sprawdzić nic nie zauważyłem. Aczkolwiek mam auto od jesieni i jeszcze nie prześwietlałem każdego zakamarku.
facet01
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Kubeusz » 22 lutego 2016, 18:31

ccchickenn napisał(a):widoczne sa otwory, przez które pewnie ta woda wlatuje i wylatuje

Wlatuje na mokrej szybie, a otwory są żeby wylatywała dołem ;) Kiedyś mój kolega chlapał cały dół od wewnątrz olejem, żeby zabezpieczyć blachę i dolną krawędź, ale nie wiem czy to był dobry pomysł bo czasem zatykał właśnie te otwory. Trzeba przede wszystkim dbać, żeby one było drożne i żeby woda miała jak wylatywać. Podejrzewam, że wszędzie są te otwory, w każdej marce, u mnie np w opluchu też są...
Kubeusz
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 3 ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez boban » 22 lutego 2016, 22:16

Dokładnie, woda tam to normalna rzecz oczywiście po deszczu lub myciu :) Przy wygłuszaniu drzwi uważaj żeby matami nie zatkać na dole tych otworów "rewizyjnych"...
boban
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Leon X-perience
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez ccchickenn » 23 lutego 2016, 16:59

Dziękuje za szybkie odpowiedzi. Tak, miałem ochotę wszystko pozatykać hehe ale na szczęście zostawiłem otwory w spokoju.
ccchickenn
Stella
Stella

Auto: Leon 2.0 TDI
Silnik: CHGA 1.6

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne