Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wpięcie w zasilanie przyciemnianego lusterka

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wpięcie w zasilanie przyciemnianego lusterka

Postprzez kondziow » 5 listopada 2016, 17:06

Korzystam z wideorejestratora i w poprzednim aucie miałem go wpiętego w zasilanie przy przyciemnianym lusterku. Było to super wygodne bo rejestrator włączał i wyłączał się równo z odpaleniem i zgaszeniem auta - nic nie musiałem ruszać ani martwić się o akumulator. Czy ktoś wpinał się w 5F w to zasilanie i może podzielić się rozwiązaniem / sprawdzoną metodą?
Jest:
Leon Cupra 300 My2018 DSG
Było:
Leon FR 5F '16 1.8TSI DSG Alor Blue
Passat B6 '06 BWA@260KM by CompSport
kondziow
Signo
Signo

Region: małopolskie
Auto: Cupra 300 DSG
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Re: Wpięcie w zasilanie przyciemnianego lusterka

Postprzez macieluk » 7 listopada 2016, 09:58

Ja się wpiąłem w skrzynkę bezpieczników i poprowadziłem kabel z ładowarki w okolice lusterka (za słupkiem i potem na granicy szyby i podsufitki). W skrzynce masz wejścia z prądem cały czas i takie, które dostają napięcie po przekręceniu kluczyka.
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz ten wątek gdzieś na forum.
macieluk
Stella +
Stella +

Auto: Leon 3
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez 5eba » 7 listopada 2016, 10:21

Ja mam inny problem z moja kamerka. W leonie jest pochylona szyba szyba czolowa i cala deska odbija sie w mojej szybie powodujac ze jakosc nagrywanego obrazu jest fatalna. Jak sobie z tym radzicie?
5eba
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5f
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez pinkibass » 7 listopada 2016, 10:43

Nie potraktowałeś deski jakimś błyszczącym środkiem do plastików?
Kiedyś w jednym aucie jak zacząłem używać matowego śroidka to problem sie trochę zmniejszył (nie mówię akurat o kamerce, ale generalnie to ta sama kwestia)

Jeśli nie, to powinien pomóc filterek polaryzacyjny na obiektywie, ale niewiele kamer pozwala zrobić to łatwo - zawsze jednak można jakoś tam go przymocować.
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez kondziow » 7 listopada 2016, 12:33

5eba napisał(a):Ja mam inny problem z moja kamerka. W leonie jest pochylona szyba szyba czolowa i cala deska odbija sie w mojej szybie powodujac ze jakosc nagrywanego obrazu jest fatalna. Jak sobie z tym radzicie?

Tak jak kolega wyżej pisze, u mnie problem rozwiązał filtr (był w zestawie z moim MiVue)
Jest:
Leon Cupra 300 My2018 DSG
Było:
Leon FR 5F '16 1.8TSI DSG Alor Blue
Passat B6 '06 BWA@260KM by CompSport
kondziow
Signo
Signo

Region: małopolskie
Auto: Cupra 300 DSG
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez 5eba » 9 listopada 2016, 10:27

Nigdy nie traktuje wnetrza plakiem. Zwykle srodki w atomizerze ktore nie nablyszczaja. Najbardziej sie w szybie odbija kratka nawiewu po srodku, ta oslona glosnika po srodku, i przy mocnym sloncu nawet i nawiewy po bokach widac. Troszke slabiej ale chropowatosci deski tez jednak widac i to one wplywaja na jakosc obrazu. Ja mam Nousa i wlasnie nie ma opcji zamontowania filtra. Bede musial jakas modyfikacje zrobic. A jak jest z tymi filterkami w nocy? Bo wiem ze to jest szklo przyciemniajace?
5eba
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5f

Postprzez Indianin » 7 sierpnia 2018, 10:40

A propo kamerek- gdzie je wczepiacie? Okolice lusterka czy gdzieś niżej w podszybiu? Troche mnie irytować bedzie kabel zasilający dyndający jak w większosci..taksówek ;-)
Indianin
Stella
Stella

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon 1.4 125 KM

Postprzez Thaze » 7 sierpnia 2018, 14:40

Indianin napisał(a):A propo kamerek- gdzie je wczepiacie? Okolice lusterka czy gdzieś niżej w podszybiu? Troche mnie irytować bedzie kabel zasilający dyndający jak w większosci..taksówek ;-)

Ja sie wpialem w skrzynke bezpiecznikow za schowkiem, poprowadzilem kabel wenatrz slupka do podsufitki i tam w podsufitce do lusterka. Kamera jest podczepiona za lusterkiem i kabla nie widac.
Thaze
Stella +
Stella +

Auto: 1.4 EcoTSI 150 FR
Silnik: benzyna 1.4

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne