Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wygaszenie ekranu infotainment

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wygaszenie ekranu infotainment

Postprzez jedreg » 28 listopada 2018, 08:53

Witajcie. Czy ktos wie z Was czy da się wygasić / wyłączyć ekran działającego infotainment? Chodzi mi o sytuację gdy jadę sobie w nocy, leci sobie radio, a ja chcialbym zeby środkowy ekran dotykowy był wyczerniony bo niepotrzebnie rozprasza uwagę, szczególnie gdy tło aktualnej aplikacji jest jasne. W Renault Laguna był do tego osobny przycisk "dark" ktory wyciemniał ekran, moze w VAGu jest jakaś magiczna sekwencja na przyciskach albo jakas opcja do aktywowania przez OBD?
jedreg
Signo
Signo

Region: małopolskie
Auto: Cupra 300 ST 4Drive
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Re: Wygaszenie ekranu infotainment

Postprzez mrcn » 28 listopada 2018, 09:25

Przeszukaj dokładniej ustawienia - jest taka opcja, która wyłącza ekran (zbliżenie ręki aktywuje z powrotem). Działa do następnego uruchomienia (potem znowu trzeba aktywować).
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra ST 4drive

Re: Wygaszenie ekranu infotainment

Postprzez jedreg » 28 listopada 2018, 15:49

Ooo dzięki, nie mogłem znalesc własciwego słowa klucza i "proximity sensor" pomógł. Zamiast głownej instrukcji użytkownika trzeba przekopać dokumentacje Leon Navi Plus i tam w wersji PL na stronie 94 jest opcja "Wyłączenie ekranu (za 10 s)".
jedreg
Signo
Signo

Region: małopolskie
Auto: Cupra 300 ST 4Drive

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne