Witam. Zakupiłem niedawno Seata Leona cupre 2010 2.0 240km. Wszystko jest super fajnie oprócz maski która się rusza a mianowicie zauważyłem że maska przy większych prędkościach się rusza jest to chyba spowodowane tym że maska nie dochodzi do zderzaka zatrzaskuje się ale z przodu po bokach mogę wcisnąć palec i wygiac trochę maskę do góry dlatego wlatuje do środka powietrze i mi nią rusza. I teraz pytanie zasadnicze czy maska ma jakas uszczelke?? Wkleilbym załącznik ale nie mogę. Jak nie bedzie wiadomo o co chodzi to wejdę na kompa i dam na jakąś stronkę
widzę 2 rozwiązania, ale nie wiem czy leon ma takie możliwości: - obniżenie zamka - podniesienie odbojników maski - takie wkręcane, gumowe korki, z reguły są 4 z przodu
Sanir napisał(a):Korki przykręciłem maksymalnie w prawo.
Po co Te "korki" czyli odbojniki są po to, by ustawić maskę względem błotników, jeżeli je wkręciłeś, maska trzyma się tylko na zamku. Musisz je wykręcić tak, aby maska była sztywno, schodziła się idealnie z błotnikiem, (nie niżej i nie wyżej) i tak by zamek nie zamykał się z trudem. Ewentualnie podjedź do blacharza, to jest 10 min regulacji..